Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η μεγάλη επένδυση της Honda!

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η μεγάλη επένδυση της Honda!

ΝΕΑ

Αυτή είναι η μεγάλη επένδυση της Honda!

ΝΕΑ

Ο σταδιακός εξηλεκτρισμός του στόλου και η σταδιακή επίτευξη μηδενικών εκπομπών, τίθενται σε εφαρμογή.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/4) ότι θα δαπανήσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά (περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην επαρχία του Οντάριο.

Η Honda θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και ένα αυτόνομο εργοστάσιο μπαταριών, κοντά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής στο Άλιστον του Οντάριο, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Τορόντο.

Το τελευταίο εργοστάσιο θα έχει ετήσια δυναμικότητα 36 GWh και το εργοστάσιο συναρμολόγησης θα μπορεί να παράγει 240.000 EV ετησίως, ξεκινώντας από το 2028.

Advertisement
Advertisement

Πέραν της βασικής εγκατάστασης, η Honda θα προχωρήσει σε συνεργασίες-κοινοπραξίες με εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας, δημιουργώντας και κάποιες υποστηρικτικές μονάδες, στην ευρύτερη περιοχή.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει τα ηλεκτρικά οχήματα και τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεών της έως το 2040.

Μέχρι το 2050, στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων, σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη της, τοποθετώντας ψηλά τον πήχη.