Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου 308

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες του νέου 308

ΝΕΑ

Οι κινητήρες του νέου 308

ΝΕΑ

Αν και πλησιάζουν δύο μήνες από τη στιγμή που η Peugeot αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου 308, δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τα στοιχεία σχετικά με τους κινητήρες του μοντέλου. Αυτό αναμένεται να γίνει λίγο πριν την έκθεση της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Το NewsAuto.gr έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη του γαλλικού μικρομεσαίου μοντέλου. Η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται βέβαια από σύνολα βενζίνης και diesel, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια να λανσαριστεί και πλήρως υβριδικό μοντέλο. Η Peugeot έχει κάνει απλά γνωστό ότι θα υπάρξει έκδοση με εκπομπές ρύπων στα επίπεδα των 85 g/km!

Πρόκειται προφανώς για τoν 1.6 e-HDi, ο οποίος μετά τις σχετικές επεμβάσεις θα καταναλώνει γύρω στα 3,2 lt. καυσίμου ανά 100 km. Όσοι όμως αναζητούν έναν κινητήρα βενζίνης με μικρότερη χωρητικότητα δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Η Peugeot θα παρουσιάσει τον 3κύλινδρο turbo 1.2, σε δύο παραλλαγές ισχύος με 110 και 130 PS. Θα αντικαταστήσει στη γκάμα της Peugeot τον 1.6 VTi με τα 120 PS, ενώ θα τον δούμε και στο νέο 2008.

Σταδιακά αυτός ο κινητήρας θα επεκταθεί σε όλο και περισσότερα μοντέλα της Peugeot και της Citroen, ακόμη και στα μεσαία οικογενειακά (το επόμενης γενιάς C5 και το 508). Η στρατηγική συνεργασία του Ομίλου PSA με αυτόν της General Motors δίνει στους Αμερικανούς το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τους τρικύλινδρους κινητήρες (ατμοσφαιρικούς και υπερτροφοδοτούμενους) στα μοντέλα της Opel.[nggallery id=2783]

Advertisement
Advertisement