Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ιδού τα νέα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της Αστυνομίας

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού τα νέα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της Αστυνομίας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ιδού τα νέα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της Αστυνομίας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Σχεδόν ολική ήταν η ανανέωση του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία τρία χρόνια. Δείτε ποια είναι τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, είτε με σήμανση, είτε χωρίς αυτή!

Advertisement
Advertisement

Ο στόλος των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελείται από διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες και τις περιοχές που εξυπηρετούν.

Κάποια από τα πιο γνωστά μοντέλα περιπολικών που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι:

Toyota Corolla

Advertisement
Advertisement

Peugeot 308

Volkswagen Golf

Nissan Qashqai

Advertisement

Citroen C4

Skoda Octavia

Advertisement

Suzuki Vitara

Ηλεκτρικά

Προς το παρόν τα ηλεκτρικά που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. είναι στην Αστυπάλαια και Χάλκη! Πρόκειται για το VW ID.4 , το Citroen Ami και το ηλεκτρικό scooter SEAT MO.

Advertisement

Επίσης, υπάρχουν ειδικά οχήματα για τις διάφορες ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (ΟΔΙΝ) και οι Μονάδες Καταστολής Διαταραχών (ΜΚΔ).

Η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (ΟΔΙΝ) της Ελληνικής Αστυνομίας χρησιμοποιεί διάφορα αυτοκίνητα, που ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και τις περιοχές που εξυπηρετούν. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες για τα ακριβή μοντέλα αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται από την ΟΔΙΝ δεν είναι εύκολα προσβάσιμες στο κοινό, καθώς πρόκειται για ευαίσθητες πληροφορίες.

Ωστόσο, μπορεί να υποθέσουμε ότι η ΟΔΙΝ χρησιμοποιεί αυτοκίνητα που συνδυάζουν ταχύτητα, ευκινησία και αξιοπιστία, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε διάφορες καταστάσεις. Επίσης, είναι πιθανό να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα χωρίς εμφανή αστυνομικά σήματα (άνευ επιγραφών), για να διεξάγουν επιχειρήσεις υπό κάλυψη.

Κάποια από τα αυτοκίνητα που μπορεί να χρησιμοποιούν οι ομάδες αστυνομικών, όπως η ΟΔΙΝ, είναι:

BMW Σειρά 3 ή Σειρά 5

Audi A4 ή A6

Volkswagen Passat

Volvo S60 ή V60

Mercedes-Benz C-Class ή E-Class

Ford Mondeo

Σημειώστε ότι η παραπάνω λίστα είναι ενδεικτική και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και τη διαθεσιμότητα των οχημάτων. Τα αυτοκίνητα αυτά συνήθως, είναι γενικά γρήγορα, αξιόπιστα και άνετα, προσφέροντας την απαραίτητη ευελιξία για τις επιχειρήσεις της ΟΔΙΝ.

Οι Μονάδες Καταστολής Διαταραχών (ΜΚΔ) της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ειδικευμένες στη διαχείριση και την καταστολή διαδηλώσεων και επεισοδίων. Χρησιμοποιούν διάφορα οχήματα για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, ανάλογα με τις ανάγκες της κατάστασης. Κάποια από τα οχήματα που μπορεί να χρησιμοποιούν οι Μονάδες Καταστολής Διαταραχών περιλαμβάνουν:

Θωρακισμένα οχήματα (APC): Χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των μελών της ΜΚΔ σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο ή όπου απαιτείται άμεση παρέμβαση.

Οχήματα μεταφοράς ανδρών (ΜΑΝ): Αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των αστυνομικών της ΜΚΔ και του εξοπλισμού τους.

Ειδικά οχήματα καταστολής (ΕΚΑ): Πρόκειται για οχήματα που είναι εξοπλισμένα με συσκευές όπως αντλίες νερού, υψηλής πίεσης και χημικών αερίων, καθώς και εξοπλισμός για την απεγκλωβισμό και διάσωση.

Μοτοσικλέτες: Χρησιμοποιούνται για την ταχεία κίνηση και την άμεση παρέμβαση των μελών της ΜΚΔ σε περιπτώσεις διαδηλώσεων ή επεισοδίων.

 

Μοτοσικλέτες

Τα κυριότερα μοντέλα μοτοσικλετών που χρησιμοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία περιλαμβάνουν:

BMW R1200RT και R1250RT: Πρόκειται για μεγάλες τουριστικές μοτοσικλέτες που προσφέρουν άνεση, ασφάλεια και υψηλή απόδοση, ιδανικές για μακρινές αποστάσεις και συνθήκες επιτήρησης και παρακολούθησης.Yamaha FJR1300: Μια άλλη μεγάλη τουριστική μοτοσικλέτα με υψηλή απόδοση, άνεση και αξιοπιστία, κατάλληλη για διάφορες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Suzuki V-Strom 1000: Αυτή η μοτοσικλέτα είναι γνωστή για την αξιοπιστία, την άνεση και την ευελιξία της, καθιστώντας την κατάλληλη για διάφορες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Honda VFR800X Crossrunner: Μια μοτοσικλέτα που συνδυάζει την άνεση και την απόδοση των τουριστικών μοτοσικλετών με την ευελιξία των πιο ελαφριών μοτοσικλετών. Είναι κατάλληλη για διάφορες αστυνομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων σε αστικό περιβάλλον.

Suzuki Hayabusa: Το… καμάρι στις μοτοσικλέτες.  Ένα πανίσχυρο δίκυκλο με τρομακτικές επιταχύνσεις και τελική ταχύτητα που ξεπερνάει κατά πολύ τα 300 χλμ./ώρα, η Hayabusa μπορεί να γίνει ο εφιάλτης των «κοντράκηδων» και όσων παρανόμων πιστεύουν ότι θα ξεφύγουν από το νόμο.

 

AKOMA:
Η αστυνομία κυνηγούσε περιπολικό με 260 km/h (+video)
Αυτά είναι τα νέα περιπολικά που απέκτησε η Αστυνομία
Αστυνομία: Από την αύρα στον Αίαντα – Πόσο κόστισε;