Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τούρκικο ηλεκτρικό λεωφορείο Karsan με καρδιά… BMW! (+Video)

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τούρκικο ηλεκτρικό λεωφορείο Karsan με καρδιά… BMW! (+Video)

ΝΕΑ

Τούρκικο ηλεκτρικό λεωφορείο Karsan με καρδιά… BMW! (+Video)

ΝΕΑ

Ναι καλά διαβάσατε! Η τούρκικη κατασκευάστρια εταιρία λεωφορείων Karsan όχι μόνο έχει στις τάξεις της ένα μικρό σε διαστάσεις ηλεκτρικό μοντέλο, ονόματι Jest Electric, αλλά τόσο το μοτέρ όσο και οι μπαταρίες του προέρχονται από την BMW! ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Karsan δημιούργησε τη σειρά λεωφορείων Jest με μήκος 5,8 μ. και δυνατότητα μεταφοράς έως 26 επιβατών,για χρήση στο αστικό περιβάλλον στις περιοχές που η χρήση μεγαλύτερων σε μήκος μοντέλων δεν είναι ενδεικτική. Το Jest Electric είναι η ηλεκτροκίνητη έκδοση αυτού του λεωφορείου, η οποία διακρίνεται για το προηγμένο σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί που προέρχεται από την BMW και συγκεκριμένα την i3.

Η ισχύς του κινητήρα ανέρχεται στους 170 ίππους (125 KW) με την μέγιστη ροπή να φτάνει στα 30 κιλά. Αυτό το μοτέρ είναι αρκετό για μι τελική της των 70 χλμ. με την αυτονομία να ανέρχεται με την βασική συστοιχία μπαταριών στα 80 χλμ. Αν η αυτονομία σας φαίνεται μικρή τότε να σας πούμε ότι πρόκειται για την βασική έκδοση του μοντέλου με την μπαταρία της BMW των 33 kWh.

karshan-jest-electric-bus-bmw-power-2

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα ,υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις με τη νέα μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία των Βαυαρών στα 44 kWh αλλά και εκδόσεις με διπλές συστοιχίες στα 66 και 88 kWh. Στην τελευταία περίπτωση η αυτονομία ξεπερνά τα 200 χλμ., σύμφωνα με την Karsan.

Για το 80% της φόρτισης των μπαταριών του το μικρό τούρκικο λεωφορείο χρειάζεται από 40 λεπτά έως και έξι ώρες ανάλογα με τον φορτιστή που χρησιμοποιείται, για την μπαταρία των 33 kWh.

Δείτε το ηλεκτροκίνητο Karsan Jest στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement