Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Τι οδηγούν οι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου;

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι οδηγούν οι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου;

MIRROR

Τι οδηγούν οι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου;

MIRROR

Μερικοί από τους πλουσιότερους αθλητές του κόσμου είναι ποδοσφαιριστές. Για αυτό, έχουν ολόκληρη συλλογή ο καθένας από αυτοκίνητα. Ποιο όμως ξεχωρίζει στο γκαράζ τους;

Advertisement
Advertisement

Για κάποιους είναι μόνο ένα μέσο μετακίνησης και επιλέγουν κάτι άνετο που τους εξυπηρετεί στην καθημερινότητά τους. Για άλλους, είναι ένα χόμπι ή ένας τρόπος εκτόνωσης και ψυχαγωγίας.

Αυτό αποτυπώνεται στο τί αυτοκίνητο επιλέγει να οδηγεί ένας τόσο πλούσιος άνθρωπος, όπως είναι ένας αστέρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Από τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου τα τελευταία 15 χρόνια, στους Έρλινγκ Χάαλαντ, Κιλιάν Εμπαπέ και Τζουντ Μπέλιγχαμ, στους οποίους έχει περαστεί η «δάδα» για την επόμενη γενιά των σούπερ σταρ της «στρογγυλής θέας».

Advertisement
Advertisement

Κάθε ένας επιλέγει μίας διαφορετικής κατηγορίας αυτοκίνητο για να οδηγεί, είτε καθημερινά είτε στον ελεύθερο χρόνο του.

Ας δούμε όμως αναλυτικά το αυτοκίνητο που κατέχει και οδηγεί κάθε ένας από τους δημοφιλέστερους και κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Λιονέλ Μέσι

Advertisement

Ξεκινάμε με τον κατά πολλούς GOAT του αθλήματος και παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Αργεντινής. Ο Λιονέλ Μέσι είναι λάτρης των θρυλικών αυτοκινήτων όπως έχει αποδειχθεί.

Το αυτοκίνητο που έκανε «σάλο» όταν το αγόρασε το 2016 σε δημοπρασία, είναι η εξαιρετικά σπάνια Ferrari 335 S Spider Scaglietti (τέσσερις όλες κι όλες στον κόσμο).

Advertisement

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έβγαλε από τα ταμεία του 32,1 εκατομμύρια ευρώ για να την αποκτήσει, υπερισχύοντας έτσι του Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε κάνει και εκείνος προσφορά για την αγορά της.

Advertisement

Ανάμεσα στις επιτυχίες που έχει στο βιογραφικό της η θρυλική Ferrari 335 S είναι μία νίκη στο Grand Prix της Κούβας το 1958 με τον Βρετανό πρωταθλητής της F1,Στίρλινγκ Μος.

Πέραν της ιστορικής Ferrari, ο Μέσι έχει ακόμα στη συλλογή του τα εξής… πολλά αυτοκίνητα: Ferrari F430 Spyder, Audi RS6, A7 και Q7, Pagani Zonda Tricolore, Mercedes SLS AMG, Maserati Gran Turismo MC Stradale, Range Rover Vogue και Sport, Cadillac Escalade, Lexus RX 450h και ένα MINI Cooper.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Στον Μέσι σταματούν τα αυτοκίνητα-θρύλοι και πάμε περισσότερο σε πολυτελή, κομψά SUV ή supercars και hypercars. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο για παράδειγμα, είναι μεγάλος λάτρης των ακριβών, σπορ αυτοκινήτων.

Τον Μάρτιο του 2023, εθεάθη στη Μαδρίτη να οδηγεί μία σπάνια Bugatti Centodieci (μόνο 10 στον κόσμο) αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πορτογάλος αστέρας της Αλ Νασρ φαίνεται να έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη Bugatti, καθώς έχει στην κατοχή του επίσης μία Chiron και μία Veyron.

Ακόμα, στο γκαράζ του υπάρχουν οι McLaren Senna, Rolls-Royce Cullinan, Ferrari F12 TDF, Lamborghini Aventador, Maserati GranCabrio, Porsche 911 Turbo S, Ferrari F430, Mercedes-Benz Brabus G65 και αρκετά ακόμα, πιο… γήινα αυτοκίνητα.

Πρόσφατα, εθεάθη να οδηγεί και μία Ferrari Purosangue, όπως και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Έρλινγκ Χάαλαντ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ψηφίστηκε ως ο δεύτερος κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2023 από τα βραβεία της FIFA, «The Best».

Στη Μάντσεστερ Σίτι αμείβεται με 375.000 λίρες τη βδομάδα και έχει εμφανιστεί στο Μάντσεστερ να κυκλοφορεί με μία Rolls-Royce Cullinan, αξίας 300.000 λιρών.

Ο Νορβηγός σέντερ φορ έχει επιλέξει την κομψότητα, την πολυτέλεια και την απόλυτη άνεση για τις καθημερινές του μετακινήσεις. Το βρετανικό, luxury SUV τα παρέχει όλα και με το παραπάνω.

Σε τελική ανάλυση, τί αυτοκίνητο θέλατε να έχει ο θηριώδης επιθετικός με ύψος 1.94; Έπρεπε να είναι κάτι που τον… χωράει και τον βολεύει.

Πάντως, στο γκαράζ του υπάρχουν και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα, όπως Audi RS6 Avant, Range Rover Sport και Mercedes-AMG GLE Coupe.

Κιλιάν Εμπαπέ

Είναι ήδη το πιο γνωστό όνομα όταν μιλάμε για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της νέας γενιάς και έχει στρωθεί… χρυσάφι στα πόδια του για να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν.  Ο λόγος για τον Κιλιάν Εμπαπέ, τον σούπερ σταρ του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Ο 24χρονος επιθετικός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη με ετήσιο εισόδημα 132 εκατομμύρια ευρώ! Η συλλογή των αυτοκινήτων του είναι μεγάλη φυσικά, αλλά σε αυτήν εξέχει η Ferrari 488 Pista που κοστίζει 527.350 ευρώ.

Το ιταλικό supercar είναι με διαφορά το ακριβότερο στο γκαράζ του Εμπαπέ και δε θα πιστέψετε ποιας μάρκας είναι μεγάλος θαυμαστής.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει στη συλλογή του τρία VW! Ένα Tiguan, ένα Touareg και ένα Multivan.

Μάλιστα, πολλές φορές έχει αναρτήσει στο Instagram φωτογραφία του με ένα από αυτά τα VW πίσω του αντί για την εκρηκτική και σαφώς πιο εντυπωσιακή 488 Pista.

Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα στο γκαράζ του Γάλλου σούπερ σταρ είναι μία Mercedes-Benz V Class, μία BMW, ένα Audi και ένα Range Rover.

Βέβαια, δεν οδηγεί κανένα από όλα τα παραπάνω, διότι όπως ίσως θα θυμάστε, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει δίπλωμα, αλλά… σοφέρ για τις μετακινήσεις του!

Τζουντ Μπέλιγχαμ

Τον Οκτώβρη του 2023, η BMW Ισπανίας έκανε δώρο από ένα μοντέλο της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε κάθε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της χορηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο.

Το νέο αστέρι των «μερένγκες», Τζουντ Μπέλιγχαμ επέλεξε την BMW XM, το ακριβότερο από την ποικιλία που του παρουσιάστηκε. Η XM κοστίζει 177.000 ευρώ και έχει απόδοση 653 PS. Αρκετοί ίπποι για έναν άπειρο οδηγό 19 ετών όπως ο Μπέλιγχαμ.

Πριν από τότε, ο Άγγλος μέσος είχε εμφανιστεί να φτάνει σε προπόνηση με… ταξί. Όταν του δόθηκε η επιλογή πάντως, δεν το… λυπήθηκε και πήγε σε ένα μεγάλο, premium SUV που ο V8 του δύσκολα συγχωρεί λάθη σε τόσο άπειρους οδηγούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι οδηγεί ο Γιούργκεν Κλοπ;
Αν είσαι ο Ιμπραχίμοβιτς δεν περιμένεις για να πάρεις Ferrari Purosangue (+video
Το αγαπημένο αυτοκίνητο του Μπεκενμπάουερ, ήταν αντάξιο ενός «Κάιζερ»