Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

SEAT LEON e-Hybrid: Τα καλύτερα των δύο κόσμων

Ελλάδα 22:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT LEON e-Hybrid: Τα καλύτερα των δύο κόσμων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

SEAT LEON e-Hybrid: Τα καλύτερα των δύο κόσμων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μετάβαση της SEAT στην ηλεκτροκίνηση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να διαφυλαχτεί η σπορ καρδιά της εταιρίας. Και το Leon της τέταρτης γενιάς αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή, εφοδιασμένο με ένα πολύ σύγχρονο plug-in υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα πολλαπλώς καταξιωμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας του το οποίο χάρη σ’ αυτή την τεχνολογική προσθήκη αποκτά όχι μόνο το οικολογικό προφίλ που απαιτούν οι καιροί αλλά τονίζει ακόμα περισσότερο την σπορ διάσταση του χαρακτήρα του. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο κινητήρας TSI των 1.400 κυβικών και των 150 ίππων.

Η ενσωμάτωση ενός ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων ανεβάζει την συνδυαστική απόδοση στους 204 ίππους και τα 350 Nm, που με της σειρά τους εξασφαλίζουν πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 220 χλμ./ ώρα).

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία του συστήματος είναι χωρητικότητας 13,0 kWh και χρειάζεται για την φόρτισή της 3 ώρες και 40 λεπτά σε wallbox των 3,6 kW ή 6 ώρες σε οικιακό δίκτυο. Η ηλεκτρική αυτονομία του υβριδικού Leon φθάνει στα 60 χιλιόμετρα, απόσταση ικανή για να καλύψει κανείς τις αστικές του μετακινήσεις χωρίς να καταναλώσει σταγόνα βενζίνης, με μηδενικές εκπομπές CO2 και με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας χρησιμοποιεί σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση για την αύξηση ακόμα περισσότερο της αυτονομίας. Ο συνδυασμός του ηλεκτροκινητήρα μαζί με τον κλασικό κινητήρα βενζίνης επιτρέπει στο Leon e-Hybrid να μην περιορίζεται από τις ανάγκες φόρτισης όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά, παρέχοντάς του πλήρη ελευθερία κινήσεων και συνολική αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 800 χιλιόμετρα. Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του δύο προγράμματα: το πλήρως ηλεκτρικό και το υβριδικό, με τον συνδυασμό και των δύο να εξασφαλίζει πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου και απαλλαγή από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Advertisement

Δυναμικό σαν σχήμα, πολύ ποιοτικό σε κατασκευή, άνετο και ευρύχωρο, απόλυτα ενήμερο στα σύγχρονα δεδομένα των ψηφιακών διασυνδέσεων και με ένα πληθωρικό εξοπλιστικό πακέτο, το plug-in υβριδικό SEAT Leon είναι ένα αυτοκίνητο που κουβαλά μαζί του και στις νέες εποχές το σπορ DNA της μάρκας. Αποτελώντας ίσως την καλύτερη απάντηση για όσους λένε ότι η ηλεκτροκίνηση και η χαρά της οδήγησης δεν πάνε μαζί. Το SEAT Leon e-Hybrid είναι εδώ να τους διαψεύσει πανηγυρικά. Και κυρίως οικονομικά.

Advertisement