Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ψηφιακή αναβίωση της Alfa Romeo Montreal

Ελλάδα 3:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψηφιακή αναβίωση της Alfa Romeo Montreal

ΝΕΑ

Ψηφιακή αναβίωση της Alfa Romeo Montreal

ΝΕΑ

Αν και η οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως η Alfa Romeo αφήνει στην άκρη τα σχέδια για εντυπωσιακά μοντέλα και στρέφει την προσοχή της σε πιο εμπορικές κατηγορίες ένας ανεξάρτητος καλλιτέχνης μας δείχνει την εκδοχή του για μια σύγχρονη Montreal.

Advertisement
Advertisement

To άκρως ενδιαφέρον project ονομάζεται Alfa Romeo x Montreal 2020 και είναι δημιουργία του ιάπωνα Yosuke Yamada, ο οποίος εργάζεται ως σχεδιαστής σε ιαπωνική εταιρία παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτου. Το πρωτότυπό του είναι σαφώς επηρεασμένο από την Montreal της δεκαετίας του ’70 που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μοντέλα στην ιστορία της Alfa Romeo.

Ωστόσο αν και το σχέδιό του Yamada είναι εμπνευσμένο από το παρελθόν σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι ρετρό καθώς η σιλουέτα και οι γραμμές του κουπέ πρωτοτύπου έχουν ένα απόλυτα φουτουριστικό ύφος. Χαρακτηριστικά στοιχεία αποτελούν το μακρύ καπό και η τοποθέτηση της καμπίνας αρκετά κοντά στο πίσω μέρος ενώ ιδιαίτερο δυναμισμό στην ήση αρκε΄τα μυώδη κουπέ σιλουέτα προσφέρει η συνέχιση του V του θυρεού της Alfa Romeo ως έντονα νεύρα επάνω στο καπό. Το μόνο ρετρό στοιχείο μπορούμε να πούμε πως βρίσκεται στο πίσω μέρος και στα στρογγυλά φωτιστικά σώματα που όμως έχουν μια ιδιαίτερα μοντέρνα προσέγγιση καθώς μοιάζουν με εισαγωγές αέρα.

Advertisement
Advertisement

Ο Yamada δήλωσε πως με αυτό το σχέδιο ήθελε να δώσει στην Montreal μια σύγχρονη υπόσταση με κομψή αλλά σέξι εμφάνιση όπως γινόταν με πολλά ιταλικά πρωτότυπα διάσημων σχεδιαστικών οίκων τη δεκαετία του ’70. Το μόνο σίγουρο είναι πως πολλοί θα ήθελαν η Alfa Romeo σύντομα να κοιτάξει και το πιο συναρπαστικό κομμάτι της αυτοκίνησης που σαφώς αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας της.