Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα λέγατε για μια ηλεκτρική Alfa Romeo Stelvio με 1.000 ίππους;

Ελλάδα 3:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα λέγατε για μια ηλεκτρική Alfa Romeo Stelvio με 1.000 ίππους;

ΝΕΑ

Τι θα λέγατε για μια ηλεκτρική Alfa Romeo Stelvio με 1.000 ίππους;

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo σχεδιάζει την επόμενη Stelvio που θα είναι ηλεκτρική και θα αγγίζει τους 1.000 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση θέλετε δε θέλετε είναι πραγματικότητα και έχει μπει στη ζωή μας. Ακόμα και παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας με βαθιές σκληροπυρηνικές ρίζες στην απόλαυση της αυθεντικής σπορ οδήγησης, στρέφουν το βλέμμα τους προς αυτήν ηλεκτροκίνηση ανακοινώνοντας πως τα επόμενα χρόνια θα απαρνηθούν τελείως τους θερμικούς κινητήρες.

Αν μας έλεγε κάποιον πριν από 20 χρόνια ότι η Alfa Romeo θα κατασκεύαζε αυτοκίνητο χωρίς τον χαρακτηριστικό ήχο των ιταλικών μοτέρ θα γελάγαμε. Τώρα όμως η Alfa Romeo όχι μόνο πιέζει προς την ηλεκτροκίνηση, αλλά υπόσχεται ότι ακόμα και τα SUV της θα έχουν τέτοια αίσθηση που θα κάνει ακόμα και τους πιο φανατικούς να ξεχάσουν το παρελθόν.

Από τα χείλη του CEO της Alfa Romeo Ζαν-Φιλίπ Ιμπαράτο ο οποίος μίλησε στο βρετανικό Autocar, μάθαμε ότι η επόμενη ηλεκτρική Stelvio θα κινείται στα επίπεδα Tesla Model X. Το SUV θα είναι βασισμένο στην πλατφόρμα STLA της Stellantis με τεχνολογία 800V.

Advertisement
Advertisement

Ο ισχυρός άνδρας της Stellantis δεν έκρυψε ότι ήδη στο πρώτο στάδιο της εξέλιξης, το επόμενο Stelvio έχει ήδη φτάσει σε επίπεδο απόδοσης 940 ίππων. Στόχος είναι στην τελική του μορφή η Stelvio να φτάσει τους 1.000 ίππους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και βενζινοκίνητη έκδοση επίσης με πολύ ισχυρά μηχανικά σύνολα.

Η Alfa Romeo αποτελεί το κόσμημα της Stellantis και η επένδυση που γίνεται είναι τεράστια. Άλλωστε η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι στοχεύει να ετοιμάσει 15 νέα μοντέλα ανάμεσα στα οποία θα δούμε την ηλεκτρική Stelvio και την επόμενη γενιά της Giulia Quadrifoglio η οποία επίσης είναι ηλεκτρική.