Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται το πιο φθηνό ηλεκτρικό στον κόσμο

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται το πιο φθηνό ηλεκτρικό στον κόσμο

ΝΕΑ

Ερχεται το πιο φθηνό ηλεκτρικό στον κόσμο

ΝΕΑ

Η κινεζική BAW παρουσίασε το Yuanbao, ένα νέο μικρό ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο εντυπωσιάζει με τα χρώματά του και την τιμή του.

Advertisement
Advertisement

 

Η BAW (Beijing Automobile Works Company Ltd) δημιούργησε το Yuanbao ως το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης το οποίο ξεχωρίζει με τη σχεδίασή του και τα διαθέσιμα χρώματα εκτός και εντός του.

Το μήκος του είναι 3.162 χλστμ., το πλάτος του 1.498 χλστμ., το ύψος του αμαξώματος 1.585 χλστμ. και το μεταξόνιό του 2.050 χλστμ. Η γενικότερη όψη του είναι αμφιβόλου αισθητικής για τα ειωθότα και την αυτοκινητική κουλτούρα των Ευρωπαίων, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει σε κάτι την εμπορική πολιτική της κινεζικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Οι τροχοί τού Yuanbao είναι 13 ιντσών και το αμάξωμά του διατίθεται σε έντονα χρώματα που κάνουν το όχημα να ξεχωρίζει από μακριά. Το εσωτερικό του είναι σχετικά λιτό και διαθέτει δύο έγχρωμες οθόνες 10,25 ιντσών ενσωματωμένες σε κοινό πλαίσιο.

Advertisement

Σύμφωνα με την BAW, στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται κάμερα που παρέχει θέαση 360 μοιρών, αισθητήρες παρκαρίσματος, συστήματα ABS και Hill-start assist, όχι όμως και αερόσακοι στις προσιτότερες εκδόσεις του. Αυτοί, διατίθενται στις ακριβότερες.

Advertisement

Το Yuanbao διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του: 9,6 kWh ή 13,6 kWh. Αυτές παρέχουν μια θεωρητική αυτονομία 120 χλμ. ή 170 χλμ., αντίστοιχα. Ο ηλεκτροκινητήρας του είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, κινεί τους εκεί τροχούς και αποδίδει μόλις 27 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο έχει τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα. Η τιμή πώλησής του στην κινεζική αγορά ξεκινά από τα περίπου 4.850 ευρώ και φτάνει ως τα περίπου 7.140 ευρώ για την πιο ακριβή έκδοσή του.

Τώρα για το αν θα εισαχθεί στην Ευρώπη, θα εξαρτηθεί, στον εφόσον βρεθεί εισαγωγέας. Το σίγουρο είναι πως οι Κινέζοι δηλώνουν έτοιμοι να παράγουν όσα αυτοκίνητα ζητηθούν…

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hongqi LS7: Το κινέζικο alter ego της Cadillac Escalade
Αυτό είναι το Κινέζικο Farnova Othello με τους 1.835 ίππους
Φτάνει Ευρώπη το κινεζικό ηλεκτρικό με την αυτονομία των 1.000 χλμ.