Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κίνα: Γκρεμίζεται η αγορά αυτοκινήτων από τον Covid

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κίνα: Γκρεμίζεται η αγορά αυτοκινήτων από τον Covid

ΝΕΑ

Κίνα: Γκρεμίζεται η αγορά αυτοκινήτων από τον Covid

ΝΕΑ

Μπορεί η αίσθηση όλων μας σχετικά με την πανδημία να είναι ότι ξεμπερδέψαμε, όμως η πραγματικότητα από την πλευρά της Κίνας μας τρομάζει.

Advertisement
Advertisement

 

Οι συνέπειες των απανωτών κρίσεων παγκοσμίως άρχισαν να διαφαίνονται για τα καλά στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Οι Κινέζοι αποτελούν βαρόμετρο όσον αφορά όλες τις εμπορικές συναλλαγές στον κόσμο. Δείχνουν την τάση που θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες στις αγορές, ενώ επηρεάζουν και άμεσα τις εμπορικές διαδικασίες με αλυσιδωτές κινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική αγορά λοιπόν για το μήνα που μας πέρασε, εμφάνισε ραγδαία πτώση της τάξης του 35,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Είναι η μεγαλύτερη μείωση από τον Μάρτιο του 2020 και έπειτα, όπου ήταν και ο μήνας που ξεκίνησε το πιο σκληρό lockdown όλης της περιόδου της πανδημίας. Η σύγκριση λοιπόν από μόνη της είναι δραματική αφού σημαίνει κατά κάποιον τρόπο ότι διανύουμε ημέρες απομόνωσης και πάλι.

Οι Κινέζοι αγόρασαν τον περασμένο Απρίλιο 1,04 εκ. καινούργια αυτοκίνητα (τεράστια πτώση με δεδομένο το μέγεθος της αγοράς εκεί). Αυτό οφείλεται εν μέρει στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειες στο ενεργειακό κομμάτι, στην ανασφάλεια του κόσμου, στον πληθωρισμό αλλά και στην επανεμφάνιση του Covid-19. Οι αρχές είναι αμείλικτες όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας και οι σκληρές εικόνες από τη Σαγκάη κάνουν το γύρο του κόσμου.

Advertisement

Στη Σαγκάη βρίσκεται και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα logistics. Ο κόσμος σε κάθε περίπτωση έχει τρομοκρατηθεί με αποκορύφωμα τις πόλεις βορειοανατολικά της Κίνας που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ευχής έργον είναι να μην επεκταθούν τα γεγονότα της Κίνας και στις υπόλοιπες αγορές, καθώς μαζί με τα προβλήματα που προκαλεί η εισβολή στην Ουκρανία, η ακρίβεια και οι ελλείψεις, δημιουργείται ένα οικονομικά καταστροφικό κοκτέιλ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάει για αναβολή η έκθεση του Πεκίνου. Λόγω Covid…
Πέθανε από Covid ανεμβολίαστος γνωστός έμπορος αυτοκινήτων…
Μπαταρίες: VW και Bosch θέλουν να «χτυπήσουν» την Κίνα