Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτό είναι το Κινέζικο Farnova Othello με τους 1.835 ίππους

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το Κινέζικο Farnova Othello με τους 1.835 ίππους

Mobility

Αυτό είναι το Κινέζικο Farnova Othello με τους 1.835 ίππους

Mobility

Το περιορισμένης παραγωγής ηλεκτρικό hypercar, με τους 1.835 ίππους λέγεται Othelo και είναι από την πρωτοεμφανιζόμενη Farnova που σκοπεύει να το κατασκευάσει σε 200 αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

Το Othello βασίζεται στο πλαίσιο του σπορ αυτοκινήτου Qiantu K50, μετά από συμφωνία μεταξύ της Farnova Automotive και της Qiantu Motors.

Το Farnova Othello είναι ένα ηλεκτρικό hypercar περιορισμένης παραγωγής μόλις στα 200 κομμάτια, από την Κίνα. Η Farnova είναι μια εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2019 και με το Othello θέλει να κάνει τη διαφορά, όχι μόνο για την εγχώρια αγορά. Το Othello που χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το Qiantu K50, καταφέρνει και είναι αρκετά διαφορετικό.

Advertisement
Advertisement

Είναι εφοδιασμένο με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν συνδυαστικά 1.835 ίππους, ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής που εμφανίζει είναι… 12.000 Nm! Με αυτά τα δεδομένα ισχύος, τα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι υπόθεση που διαρκεί μόλις 1,8 δευτερόλεπτα, ενώ τα 300 χλμ./ώρα από στάση, έρχονται σε μόλις 8,5 δλ. Μην απορείτε, μια και η τελική του ταχύτητα είναι 420 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία, που προέρχεται από τη σουηδική εταιρεία Northvolt, έχει χωρητικότητα 75 kWh προσφέροντας αυτονομία 600 χιλιομέτρων σύμφωνα με την εταιρεία. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4.670 χιλιοστά, πλάτος 2.280 και ύψος 1.145 χιλιοστά, ενώ το βάρος του είναι 1.350 κιλά. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα και αφορούν στο νέο αυτό hypercar, κάνουν λόγο για παραγωγή των 200 μονάδων από το νέο εργοστάσιο στο Changde, που θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 2022.

Advertisement

Στα σχέδια της Farnova για το μέλλον, είναι και η παρουσίαση διαφορετικών μοντέλων, πιο χρηστικών και «καθημερινών», με τη γκάμα των προϊόντων της να περιλαμβάνει από λεωφορεία έως και αυτοκίνητα πόλης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Qiantu K50: Ηλεκτρικό supercar από την Κίνα
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)
Το Rivian R1T μετατρέπεται σε… αμφίβιο! (+video)

 

Advertisement