Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως οι «ρουφιάνοι» των μπλόκων της Τροχαίας κάνουν καλό

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως οι «ρουφιάνοι» των μπλόκων της Τροχαίας κάνουν καλό

ΝΕΑ

Πως οι «ρουφιάνοι» των μπλόκων της Τροχαίας κάνουν καλό

ΝΕΑ

Οι εφαρμογές δορυφορικής πλοήγησης που δείχνουν που βρίσκονται τα ραντάρ της Τροχαίας προκαλούν διχασμένες απόψεις.

Advertisement
Advertisement

Η λειτουργία αναφοράς της αστυνομίας στο Waze συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις, ακόμη και μεταξύ των ίδιων των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά της.

Ορισμένοι αξιωματικοί θεωρούν την αναφορά των μπλόκων της Τροχαίας στο Waze ως ένα εργαλείο που ενθαρρύνει τους οδηγούς να επιβραδύνουν, ιδίως όταν πλησιάζουν σε δραστηριότητες επιβολής του νόμου.

Υποστηρίζουν ότι η αυξημένη επίγνωση της αστυνομικής παρουσίας συμβάλλει στην ασφαλέστερη οδηγική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την πιθανή κατάχρηση αυτής της λειτουργίας από εγκληματίες και οδηγούς που επιδιώκουν να αποφύγουν την επιβολή του νόμου.

Ορισμένοι αξιωματικοί προειδοποιούν κατά της επισήμανσης των θέσεων της αστυνομίας από τους χρήστες, φοβούμενοι ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει όσους προσπαθούν να παρακάμψουν τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας.

Η περιφερειακή αστυνομία του Waterloo στον Καναδά θεωρεί την επιλογή αναφοράς αστυνομικών ως ευεργετική, ευθυγραμμιζόμενη με τον στόχο της για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Advertisement

Παρά τη χρησιμότητά της, η λειτουργία αναφοράς της αστυνομίας στο Waze υπόκειται σε ρυθμιστικούς περιορισμούς σε ορισμένες χώρες.

Για παράδειγμα, η Γαλλία έχει απαγορεύσει την εμφάνιση αστυνομικών σημείων ελέγχου σε εφαρμογές πλοήγησης όπως το Waze, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια.

Advertisement

Άλλες εφαρμογές πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών της Apple, έχουν υιοθετήσει παρόμοιες λειτουργίες αναφοράς της αστυνομίας.

Η εφαρμογή της Apple Maps, εμπνευσμένη από το Waze, προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναφέρουν ραντάρ της τροχαίας και κάμερες.

Ενώ το Waze παραμένει μια ευρέως χρησιμοποιούμενη εφαρμογή πλοήγησης, η λειτουργία αναφοράς της αστυνομίας συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις σχετικά με τον αντίκτυπό της στην επιβολή του νόμου και την οδική ασφάλεια.

Advertisement