Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πήγε ανάποδα στο δρόμο και… τράκαρε

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πήγε ανάποδα στο δρόμο και… τράκαρε

ΝΕΑ

Πήγε ανάποδα στο δρόμο και… τράκαρε

ΝΕΑ

Η Τροχαία που γνωρίζει χρόνια προβλήματα και συνήθειες οδηγών δείχνει αδιαφορία και αντιμετωπίζει σοβαρά περιστατικά ως ρουτίνα για να βεβαιώσει κλήσεις….

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό πως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων οδηγών δεν τα πάει καλά με τον Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας). Προκειμένου να κάνει τη δουλειά του αγνοεί τους νόμους, αγνοεί τους πολίτες (είτε οδηγοί είτε πεζοί) και πράττει όπως θέλει ή καλύτερα όπως βολεύεται.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως καθημερινά τα ατυχήματα και ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πάρα πολλά, ενώ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα καμία τάση να μειωθούν. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γίνει μάρτυρες τροχαίων παραβάσεων και αναρωτιόμαστε αν πότε θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης που βιώνουμε.

Σε πολλές περιπτώσεις οι παραβάσεις είναι καθημερινές, έχουν γίνει… ρουτίνα και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ακόμα και η Τροχαία αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως ρουτίνα χωρίς να προσπαθεί να διορθώσει χρόνια προβλήματα.

Μαρούσι: Πήγε ανάποδα και τράκαρε!

Advertisement
Advertisement

Ένα τρανταχτό παράδειγμα αφορά στις εικόνες που δημοσιεύει το Newsauto και μας έστειλε αναγνώστης. Όπως θα δείτε χαρακτηριστικά, οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μία σύγκρουση δύο οχημάτων. Κλασική περίπτωση με τη μόνη διαφορά πως εδώ υπάρχει και ένα σοβαρό θέμα, για το οποίο κανένας κρατικός φορέας δεν δίνει λύση. Το συμβάν έγινε στη διασταύρωση Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα στο Μαρούσι, ένα σημείο γνωστό στους… παραβάτες οδηγούς που αρέσκονται στο να κινούνται αντίθετα στο δρόμο, αγνοώντας την οδική σήμανση.

Η Τροχαία που γνωρίζει το πρόβλημα, σηκώνει τα χέρια ψηλά και όποτε καλείται, αντιμετωπίζει τα συμβάντα ως ρουτίνα, χωρίς να κάνει κινήσεις να διορθώσει την κατάσταση που είναι καθημερινή και σε μεγάλο ποσοστό.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες και θα πάρουν σοβαρά οι υπεύθυνοι μόνο όταν υπάρξει θανάσιμος τραυματισμός…