Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα για τους Δήμους!

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα για τους Δήμους!

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα για τους Δήμους!

ΝΕΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει άμεσα σχετικό νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την απόκτησή τους από το Δημόσιο.

Advertisement
Advertisement

Τη δυνατότητα να αγοράζουν ηλεκτρικά, ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα παρέχει στην κεντρική διοίκηση και την αυτοδιοίκηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα. «Καταθέτουμε ως υπουργείο Εσωτερικών το νομοσχέδιο, με το οποίο πλέον το κράτος και η Αυτοδιοίκηση έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ηλεκτρικά, ηλεκτροκίνητα και υβριδικά οχήματα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός μάλιστα κατά τη διάρκεια παρουσίασης των ηλεκτρικών οχημάτων της Αutomotive Solutions, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Tη Δευτέρα κάνουμε πράξη κάτι που είναι αυτονόητο για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση όλων. Είναι μια αναγκαία καινοτομία, η οποία έχει γίνει πράξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πολύ σύντομα θα ναι πράξη και στη δική μας χώρα».

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι: «Η παρουσία μου στην έκθεση είναι συμβολική, όλες οι σχετικές προμήθειες θα γίνουν με όλους τους νόμιμους τρόπους, διαγωνισμούς, ενισχύουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό όταν είναι για το καλό του περιβάλλοντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Ο όμιλος VW επενδύει στην Ελλάδα!

Advertisement

Ο Βόρειος Οδικός ‘Αξονας Κρήτης θα βοηθήσει την οδική ασφάλεια

Αποκλειστικό! Αυτές είναι οι αλλαγές στους δασμούς των αυτοκινήτων

Advertisement