Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

IAA Mobility 2023: Όλες οι πρεμιέρες του Μονάχου (+ video)

Ελλάδα 21:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

IAA Mobility 2023: Όλες οι πρεμιέρες του Μονάχου (+ video)

ΝΕΑ

IAA Mobility 2023: Όλες οι πρεμιέρες του Μονάχου (+ video)

ΝΕΑ

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου έχει ξεκινήσει επαναφέροντας έμπρακτα την περίπτωση να επισκέπτεται το κοινό τα περίπτερα και να βλέπει από κοντά τα νέα αλλά και τα μελλοντικά μοντέλα. Το newsauto είναι εκεί και καταγράφει τα πάντα…

Advertisement
Advertisement

Στη μετά-Covid εποχή, η ευρωπαϊκή Αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να βρει ξανά τον βηματισμό της και να επανέλθει σε έναν ικανοποιητικό ρυθμό.

Τα στελέχη της προσπαθούν να βρουν τρόπους για το τι μπορούν να κάνουν ώστε να αντιμετωπίσουν τους Κινέζους που δεν είναι απλώς «προ των πυλών», αλλά έχουν εισέλθει δυναμικά στην Ευρώπη.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, η οποία θα διεξαχθεί ως τις 10 Σεπτεμβρίου, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα των εταιρειών, ευρωπαϊκών και ασιατικών. Ας δούμε ποια είναι τα κυριότερα από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Audi
Το βασικότερο έκθεμα της Audi είναι το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Q6 E-tron. Το νέο μοντέλο είναι σημαντικό για τη γερμανική αγορά καθώς προσφέρει πολλά στοιχεία της εξελιγμένης τεχνολογίας που έχει πλέον η εταιρεία.

Advertisement

Επίσης είναι το πρώτο μοντέλο της το οποίο βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «PPE EV» η οποία έχει δημιουργηθεί για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου Volkswagen.

BMW
Η BMW, παρουσιάζει «εντός έδρας» την πρόσφατη γκάμα της όλων των μοντέλων της, τόσο με θερμικό κινητήρα όσο και των εξηλεκτρισμένων και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της.

Advertisement

Όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το πρωτότυπο Vision Neue Klasse το οποίο δείχνει τόσο το αισθητικό και υφολογικό μέρος όσο και το τεχνολογικό υπόβαθρο των μελλοντικών μοντέλων της.

BYD
Tα στελέχη της BYD επέλεξαν στοχευμένα την Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου για να παρουσιάσουν επίσημα στην ευρωπαϊκή αγορά το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Seal U.

Advertisement

Ο κινεζικός κολοσσός έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την Ευρώπη και στοχεύει σε αυτή με ένα μοντέλο το οποίο απευθύνεται σε μια βασική κατηγορία. Αυτή των ηλεκτροκίνητων SUV.

CUPRA
H εταιρεία η οποία θα εκπροσωπεί μόνη της πλέον την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η Seat περνά στην ιστορία, πλέον.

Η Cupra παρουσίασε τόσο το καινούργιο Tavascan όσο και το πρωτότυπο DarkRebel, το πρωτότυπο όχημα το οποίο είναι προϊόν διαδραστικής διαδικασίας με τους φίλους της CUPRA.

MG
H MG Motor έχει αρχίσει να επεκτείνεται σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η βρετανική εταιρεία, εκτός της υπάρχουσας γκάμας των μοντέλων της που προορίζει για τη Γηραιά Ήπειρο παρουσίασε επίσημα και το εντυπωσιακό Cyberster, το διθέσιο roadster που παραπέμπει στο ιστορικό παρελθόν της. Παρακάτω, δείτε το σχετικό βίντεο.

Mercedes-Benz
Το πρωτότυπο της νέας CLA-Class είναι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον και ξεχωρίζει με τη σχεδίαση αλλά και το έντονο κόκκινο χρώμα του αμαξώματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τα στελέχη της Mercedes-Benz, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη νέα γενιά του πολυτελούς μεσαίου μοντέλο της θα έχει πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision EQXX, τόσο σε ό,τι αφορά στην αεροδυναμική όσο και στην τεχνολογία των μπαταριών και την αυτονομία του.

Από τα μοντέλα παραγωγής, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η καινούργια E-Class All Terrain.

ΜΙΝΙ
Ο έτερος «πυλώνας» BMW επικεντρώνεται στο μέλλον με την παρουσίαση της καινούργιας γενιάς του αμιγώς ηλεκτρικού Cooper Electric. Εκτός αυτού, η MINI έκαμε και την επίσημα παρουσίαση του νέου Countryman το οποίο έχει μεγαλώσει ουσιαστικά σε διαστάσεις σε σχέση με αυτές του απερχόμενου μοντέλου.

Opel
H Opel, εκτός από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα καινούργια Corsa Electric και Astra Sports Tourer Electric, διαθέτει στο περίπτερό της ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωτότυπα στην εφετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Το Experimental, όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά, είναι η βάση για τη δημιουργία των μελλοντικών μοντέλων της εταιρείας, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Renault
To καινούργιο Scenic ETech Electric είναι ο πόλος έλξης στο περίπτερο της Renault. Το νέο μοντέλο άλλαξε τεχνολογική φύση, καθώς είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο πλέον,  αλλά η φιλοσοφία κατασκευής του παραμένει ίδια.

Πρόκειται για ένα πρακτικό αυτοκίνητο, έστω και εάν πλέον είναι ένα SUV και όχι ένα πολυχρηστικό (MPV),όπως ήταν όταν ξεκίνησε την εμπορική παρουσία του.

Smart
Είναι ακόμα μία ευρωπαϊκή εταιρεία υπό κινεζική ιδιοκτησία. Όμως είναι η εμβληματικότερη από όλες σε ανάλογη περίπτωση. Κι αυτό επειδή η Smart έχει αλλάξει χαρακτήρα.

Συμπλήρωσε 25 χρόνια από την παρουσίασή της στην αγορά και το #3 είναι το ουσιαστικό όχημα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για να γιορτάσει την επέτειο.

Tesla
Η Tesla παρουσίασε επίσημα το επανασχεδιασμένο Model 3 στην Ευρώπη. Το μοντέλο το οποίο όλες οι εταιρείες προσπάθησαν να μιμηθούν και να αντιγράψουν, όσο το δυνατόν, έχει προφανείς αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμά του, κάτι που βελτιώνει την αεροδυναμική του, σύμφωνα με την εταιρεία. Επίσης, έχει αναβαθμιστεί και ο εξοπλισμός του.

Volkswagen
H Volkswagen έχει την απάντηση για όσους προέτρεξαν να προεξοφλήσουν το τέλος του Golf. Το πρωτότυπο του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ID GTI δείχνει ότι τα στελέχη της εταιρείας δεν θα αφήσουν το αειθαλές μικρομεσαίο μοντέλο τους να περάσει στην ιστορία, ενόψει ηλεκτροκίνησης. Τουναντίον. Παράλληλα οι Γερμανοί αποκάλυψαν τη νέα ηέκτρική λιμουζίνα τους το ID.7!

Εκτός από αυτό, στο Μόναχο έγινε και η παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα του νέου Passat το οποίο θα διατίθεται πλέον μόνο ως station wagon.

Zeekr
Μία ακόμα κινεζική εταιρεία η οποία σκοπεύει να αναπτύξει το δίκτυό της και να κερδίσει μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη.

Η Zeekr ανήκει στον Όμιλο Geely και αποτελεί την πολυτελή μάρκα του, καθώς θα κατασκευάζει υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας μοντέλα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της στην Ευρώπη είναι ο συμπατριώτης μας Σπύρος Φωτεινός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή newsauto στο Μόναχο: Ο όμιλος Volkswagen αποκαλύπτεται (+video)
Ειδική έκθεση «The Speed of Light» στο μουσείο της Audi