Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η θρυλική Mercedes-Benz 190 του μεγάλου Λάουντα

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται η θρυλική Mercedes-Benz 190 του μεγάλου Λάουντα

ΝΕΑ

Πωλείται η θρυλική Mercedes-Benz 190 του μεγάλου Λάουντα

ΝΕΑ

Αυτό το σπάνιο κόσμημα του μηχανοκίνητο αθλητισμού με την τεράστια ιστορία και έναν αγώνα που έχει μείνει για πάντα στη μνήμη των φίλων της αυτοκίνησης βγαίνει στο σφυρί.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η εξαιρετική Mercedes-Benz 190 E 2.3-16 ‘Nürburgring’ του 1984 που βλέπουμε στις φωτογραφίες αποτελεί ένα αξιοσημείωτο κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ήταν μία από τις μόλις 21 μονάδες που προετοιμάστηκαν ειδικά για τον “Αγώνα των Πρωταθλητών” του 1984 στο Nürburgring, ένα αξέχαστο γεγονός που ανέδειξε τις ικανότητες τόσο της νέας σπορ σεντάν 190 E 2.3-16 όσο και της τελευταίας πίστας Grand Prix του Nürburgring.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου WDB2010341A076359, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Το οδήγησε στην 2η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Νίκι Λάουντα.

Αυτό που κάνει αυτό το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει είναι η αξιοσημείωτη κατάστασή του – παραμένει στην αρχική του διαμόρφωση “όπως αγωνίστηκε”, επαληθευμένη από τη Mercedes-Benz Classic και υποστηριζόμενη από αντίγραφα του ημερολογίου του οχήματος.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες Mercedes εκείνου του αγώνα, οι οποίες μετατράπηκαν πίσω στις αρχικές τους προδιαγραφές και πουλήθηκαν σε ιδιώτες.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει υποβληθεί σε ενδελεχή έλεγχο στα κεντρικά γραφεία της Mercedes-Benz Classic και έχει εκτεθεί μαζί με το αυτοκίνητο του Ayrton Senna που κέρδισε τον αγώνα σε διάφορες εκδηλώσεις, κερδίζοντας τεράστια φήμη.

Advertisement

Αυτό το αξιοσημείωτο κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού όχι μόνο γιορτάζει την κληρονομιά του Νίκη Λάουντα και την καριέρα του που κέρδισε πρωταθλήματα, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης την εξαιρετική μηχανική και αγωνιστική κληρονομιά της Mercedes-Benz.

Ως ένα σπάνιο και εμβληματικό όχημα με ισχυρούς δεσμούς με τους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτή η Mercedes-Benz 190 E 2.3-16 ‘Nürburgring’ του 1984 είναι αναμφίβολα ένα περιζήτητο συλλεκτικό αντικείμενο.

Advertisement

Όσο για την τιμή της, αναμένεται να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Μάλλον λίγα για ένα τέτοιο σημαντικό κομμάτι μιας τεράστιας ιστορίας και ενός αγώνα που ακόμα και σήμερα έχει αφήσει το σημάδι του στους φίλους της αυτοκίνησης και των αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και όμως: Ο θρυλικός V8 της Mercedes δεν αποστρατεύεται
Μία Mercedes G-Class έτοιμη για τη μάχη (+video)
Επίσημο: Η νέα Mercedes-AMG GLC φτάνει τα 680 άλογα