Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To VW Golf GTI γίνεται ηλεκτρικό! (+video)

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To VW Golf GTI γίνεται ηλεκτρικό! (+video)

ΝΕΑ

To VW Golf GTI γίνεται ηλεκτρικό! (+video)

ΝΕΑ

Μετά από σχεδόν 50 χρόνια συμπόρευσης με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και αξέχαστες στιγμές σπορ απόλαυσης, το Golf GTI φαίνεται ότι θα στραφεί και αυτό στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen παρουσίασε το ID. GTI Concept στην IAA Mobility 2023, σηματοδοτώντας τη μετάβαση στα ηλεκτρικά hot hatchback.

Αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο αντλεί έμπνευση από 48 χρόνια ιστορίας του GTI με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ αγκαλιάζει το ηλεκτρικό μέλλον της VW.

Μοιράζεται ομοιότητες με το ID. 2all Concept, διαθέτοντας ρετρό όργανα, μαύρο και κόκκινο διάκοσμο, πιο σπορ εμπρός και πίσω περιμετρικά και το σήμα GTI σε όλο το μήκος του.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με αυτό το πρωτότυπο υπάρχουν πιο σπορτίφ στοιχεία περιμετρικά εμπρός και πίσω, ενώ οι τροχοί του αντλούν έμπνευση από το Mk1 GTI.

Τα πίσω φώτα είναι πιο σκούρα, και μία αεροτομή στην πίσω πόρτα συνδυάζονται με μαύρα διακοσμητικά στοιχεία γύρω από το παράθυρο. Η μάσκα είναι επίσης σε μαύρο χρώμα με κόκκινα διακοσμητικά, και φυσικά, θα βρείτε παντού την επωνυμία GTI.

Advertisement

Κάτω από το αμάξωμα, η VW θα έχει ένα μονοκινητήριο, υψηλής απόδοσης σύστημα κίνησης με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό για τους εμπρός τροχούς.

Η συνέχεια με την παράδοση συνεχίζεται μέσω του GTI Experience Control, που επιτρέπει ρυθμίσεις στην ανάρτηση, την αίσθηση του τιμονιού, τον ήχο, ακόμα και την προσομοίωση αλλαγής ταχυτήτων έτσι ώστε να υπάρξει μία κλασική εμπειρία GTI.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το ρετρό θέμα συνεχίζεται με κλασικές ενδείξεις οργάνων σε δύο μεγάλες οθόνες και τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που προβάλλει στο παρμπρίζ τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς και διαδρομές από επιλεγμένες πίστες για τα ηλεκτρικά track days.

Η εσωτερική διάταξη με τις δύο οθόνες αναμένεται στην παραγωγή, δίνοντας έμφαση στο ID. GTI Concept την πρακτικότητα του ως πενταθέσιο με άπλετο χώρο φόρτωσης.

Ενώ οι λεπτομέρειες παραγωγής και η ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένουν αδιευκρίνιστες, η Volkswagen διαβεβαιώνει ότι το ID. GTI Concept είναι μια γεύση από το επερχόμενο μέλλον του GTI.

Advertisement

Το concept θα παρουσιαστεί στην έκθεση IAA Mobility 2023, η οποία θα ξεκινήσει αύριο, στις 5 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το VW Golf ξαναγεννιέται – Θα έχει και έκδοση GTI
VW Golf GTI του 1992 με πόσο;
Συγκριτική δοκιμή: Volkswagen Golf GTI vs Golf GTD