Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

ID.7: Έτοιμη η ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ID.7: Έτοιμη η ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW

Mobility

ID.7: Έτοιμη η ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW

Mobility

Με το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο ID.7, η Volkswagen συμπληρώνει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, βάζοντας το «πετράδι στο στέμμα» των ID μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Η αυξημένη απόδοση και η μεγάλη αυτονομία χάρη στην πιο εξελιγμένη μπαταρία, είναι τα στοιχεία που θα κάνουν το VW ID.7 να ξεχωρίσει.

Έχοντας ως γνώμονα για την εξέλιξη του μοντέλου τις ανάγκες αλλά και τις παρατηρήσεις σε πρώτο χρόνο των πελατών της, η VW εμφανίζεται έτοιμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στο δρόμο προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Το νέο ID.7 το οποίο προορίζεται να εμπλουτίσει τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας στην Ευρώπη, την Κίνα και την Αμερική, θα κάνει ντεμπούτο τη Δευτέρα, 17 Απριλίου.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο ID.7 που θα αρχίσει να πωλείται μέσα στο 2023, η VW συνεχίζει την προσπάθειά της για αύξηση στο 80% του μεριδίου των ηλεκτρικών της μοντέλων στις συνολικές πωλήσεις. Το μοντέλο που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών στο Alicante της Ισπανίας, μπορεί να είναι καμουφλαρισμένο έτσι όπως φαίνεται και στις εικόνες που έχει δώσει η ίδια η VW στη δημοσιότητα αλλά μας δίνει μια ξεκάθαρη ματιά σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε.

Με την πλατφόρμα ΜΕΒ στην πλέον ώριμη φάση της αναφορικά με την άνεση που μπορεί να προσφέρει στους επιβάτες, κάτι στο οποίο συνεισφέρει σημαντικά και η διαμόρφωση της καμπίνας, το ID.7 έρχεται να αποτελέσει μια φυσική συνέχεια όλων όσων έχουμε δει μέχρι στιγμή στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Advertisement

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί το νέο ηλεκτρικό κινητήρα της Volkswagen, που εμφανίζει μεγαλύτερη ισχύ και ροπή από όλα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Η συγκεκριμένη μονάδα με την εσωτερική ονομασία APP550, εξελίχθηκε από την Volkswagen Group Components στο Κάσελ, όπου και παράγεται. Μέσα στα χαρακτηριστικά της, είναι και η ιδιαίτερα βελτιωμένη απόδοση σε ότι έχει να κάνει με την ενεργειακή εκμετάλλευση.

Το ID.7 ανάλογα με την έκδοση και τη μπαταρία, θα εμφανίζει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, ενώ είναι ικανό για ανεφοδιασμό σε ταχυφορτιστή έως και 200 kW. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και έχει να κάνει με την αισθητική της καμπίνας, είναι πως έχει γίνει επανασχεδίαση του ταμπλό, με τα κλασικά όργανα πίσω από το τιμόνι να καταλαμβάνουν μικρότερη επιφάνεια.

Advertisement

Ο οδηγός λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες μέσω της head up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ κεντρικά τοποθετημένη στο ταμπλό είναι και η μεγάλη οθόνη 15 ιντσών που είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού του νέου μοντέλου. Νέα είναι επίσης και τα ergoActive καθίσματα, που προσφέρουν ανάλογα την έκδοση και μασάζ, εκτός από κλιματισμό και θέρμανση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δέκα χρόνια συνεργασίας Triumph και DGR
Ο Elon Musk άλλαξε το λογότυπο του Twitter
Η MG επιστρέφει στην Ελλάδα – Ποιος Όμιλος την φέρνει