Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes CLA Concept

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes CLA Concept

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes CLA Concept

ΝΕΑ

Προλογίζει μια νέα ηλεκτρική λιμουζίνα που θα αντικαταστήσει την τρέχουσα CLA.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα στο Μόναχο και την έκθεσή του και για το πρωτότυπο της νέας, ηλεκτρικής πια γενιάς της Mercedes CLA, που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα απέχει πολύ από το μοντέλο παραγωγής. Που αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2024 και ίσως τότε να ονομαστεί και EQC, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας.

Γεγονός είναι πάντως πως η CLA Concept των 4,70 μέτρων δεν ακολουθεί την αισθητική των μεγαλύτερων EQS και EQA, αλλά παρουσιάζει μια άλλη προσέγγιση, με μια εμφατική μάσκα που κατεβαίνει πολύ χαμηλά και πλαισιώνεται από ψηλά τοποθετημένους προβολείς.

Οι οποίοι ενσωματώνουν το αστέρι της Mercedes και ενώνονται με μια λεπτή φωτεινή μπάρα που εκτείνεται μέχρι τις εμπρός πόρτες. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την αντίστοιχη μπάρα που συνδέει τα πίσω φώτα, ενώ όταν τα φώτα δεν είναι ενεργά παίζει το ρόλο του χρωμιωμένου διακοσμητικού.

Advertisement
Advertisement

Κατά τα άλλα το παρμπρίζ είναι αρκετά κεκλιμένο, η οροφή χυτή και οι επιφάνειες του αμαξώματος «καθαρές».

Στο εσωτερικό δεσπόζει η MBUX Superscreen που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, διαθέτει τεχνολογία Mini-LED και 3D γραφικά. Στην πράξη αποτελείται από τρεις ξεχωριστές οθόνες που δημιουργούν ένα ενιαίο οπτικά σύνολο.

Advertisement

Χαρακτηριστικοί είναι και οι αεραγωγοί τύπου τουρμπίνας που ενσωματώνουν μικρές οθόνες για τη ρύθμισης της θερμοκρασίας.

Advertisement

Όσο για το σύστημα infotainment βασίζεται στο νέο λειτουργικό MB-OS που έχει εξελίξει η ίδια η Mercedes καθώς και σε ένα επεξεργαστή της Nvidia ο οποίος μάλιστα έχει και διακοσμητικό ρόλο μιας και είναι εμφανής κάτω από την Superscreen. Και φωτιζόμενος.

Για τη μπαταρία της CLA Concept οι μηχανικοί της Mercedes κάνουν λόγο για μια «καινοτόμο χημεία με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα», ενώ θα υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές της. Η μέση κατανάλωση ανακοινώνεται πως θα είναι της τάξης των 12,0 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και θα συμβάλλει στην επίτευξη μιας αυτονομίας που θα φτάνει μέχρι και τα 750 χιλιόμετρα.

Advertisement

Η τεχνολογία θα είναι των 800 V και η φόρτιση θα μπορεί να γίνει μέχρι και με 250 kW.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι επίσης νέας γενιάς, προέρχεται από αυτόν της EQXX, έχει μικρές εξωτερικές διαστάσεις, αποδίδει 238 ίππους, συνδυάζεται με κιβώτιο δύο σχέσεων και κινεί τους πίσω τροχούς.

Η βάση της CLA Concept και του μοντέλου παραγωγής, που όπως είπαμε θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024, θα είναι το νέο πλαίσιο MMA, ενώ θα υπάρχει και έκδοση AMG που σε κάποιο βαθμό θα υιοθετεί το αεροδυναμικό πακέτο της EQXX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως φτιάχνεται στο χέρι ένας κινητήρας AMG (+video)
Και όμως: Ο θρυλικός V8 της Mercedes δεν αποστρατεύεται
Επίσημο: Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz CLE