Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Countryman

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Countryman

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Countryman

ΝΕΑ

Λίγα 24ωρα, πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια στην IAA Mobility, το νέο Countryman μας συστήνεται!

Advertisement
Advertisement

Tο ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Mini Countryman αποκαλύφθηκε επίσημα, ως το πρώτο μοντέλο κατασκευής της μάρκας στη Γερμανία, καθώς και το μεγαλύτερο μοντέλο στην ανανεωμένη γκάμα της βρετανικής φίρμας.

Με μήκος 4.433 χιλιοστά, πλάτος 1.843 χλστ. και ύψος 1.656 χλστ., το Countryman νέας γενιάς θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του μαζί με το νέο Mini Cooper EV στη φετινή IAA στο Μόναχο που ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου

Το ηλεκτροκίνητο crossover τρίτης γενιάς είναι 130 mm μακρύτερο και 60 mm ψηλότερο από τον προκάτοχό του και θα είναι διαθέσιμο σε δύο επίπεδα ισχύος: το Countryman E, το οποίο έχει αυτονομία 462 χιλιομέτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά που αποδίδει 201 ίππους 250 Nm ροπής, και Countryman SE ALL4.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η πιο ισχυρή έκδοση προσφέρει αυτονομία 433 χιλιομέτρων και διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και διπλό κινητήρα που αποδίδει συνδυαστικά 308 ίππους και 494 Nm ροπής.

Φρέσκια σχεδίαση, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών

Advertisement

Στο εμπρόσθιος τμήμα, το crossover νέας γενιάς διαθέτει μια νέα οκταγωνική μάσκα που ενσωματώνει έναν μικρό αισθητήρα ραντάρ.

Ο εν λόγω αισθητήρας χρησιμοποιείται για τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης επιπέδου 2 του οχήματος, καθώς και ρυθμιζόμενα φώτα ημέρας LED που προσφέρουν έως και τρεις υπογραφές φωτισμού.

Advertisement

Μια επανασχεδιασμένη, χαρακτηριστική κολόνα C που έχει διακριτικά σχήματα με βάση το επιλεγμένο επίπεδο εξοπλισμού κυριαρχεί στο πλευρικό προφίλ, ακολουθούμενη από κοντά στις ζάντες έως και 20 ιντσών, ενώ το πίσω μέρος ενσωματώνει τα φωτιστικά σώματα.

Όπως και με το εξίσου νέο Mini Cooper, το Countryman 2024 διαθέτει ένα κυρτό ταμπλό καλυμμένο με υφασμάτινες επιφάνειες σε ορισμένα επίπεδα εξοπλισμού και μια στρογγυλή κεντρική οθόνη OLED 9,44 ιντσών (240 mm), που εμφανίζει τα πάντα, από ταχύτητα ταξιδιού, μέχρι πληροφορίες πλοήγησης και κατάσταση μπαταρίας.

Advertisement

Το Countryman μπορεί να δέχεται φωνητικές εντολές μέσω του χαιρετισμού “Hey Mini” ή χρησιμοποιώντας το κουμπί του τιμονιού push-to-talk, που εμφανίζει τον Mini Intelligent Personal Assistant.

Με καθίσματα για πέντε άτομα, το γερμανικής κατασκευής crossover, προσφέρει υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών, αλλά και πλούσιο αποθηκευτικό χώρο, από 460 έως 1.450 λίτρα, με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού θα προσφέρονται για το νέο πλήρως ηλεκτρικό Countryman, πανομοιότυπα με αυτά που παίρνει το Mini Cooper: Essential, Classic, Favoured και JCW.

Το νέο Countryman θα παράγεται στο εργοστάσιο του BMW Group, στη Λειψία και αναμένεται να λανσαριστεί τον Απρίλιο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Cooper EV
Οδηγούσε ανάποδα στο «δαχτυλίδι» της Κηφισίας!
Ηλεκτρική Alfa Romeo; Ευχαριστώ δεν θα πάρω