ΝΕΑ

Φουλ της τεχνολογίας για το νέο Audi Q6 E-Tron

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φουλ της τεχνολογίας για το νέο Audi Q6 E-Tron

ΝΕΑ

Φουλ της τεχνολογίας για το νέο Audi Q6 E-Tron

ΝΕΑ

Η Audi αποκαλύπτει το καινοτόμο εσωτερικό του Q6 E-tron με δύο μεγάλες οθόνες και πολλά καινούργια τεχνολογικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Στο Μόναχο η Audi παρουσιάζει για πρώτη φορά την νέα και πρωτοποριακή σχεδίαση του σαλονιού του επερχόμενου Q6 E-tron, σηματοδοτώντας μια μεγάλη αλλαγή από τις μέχρι τώρα σχεδιαστικές της προσεγγίσεις.

Το Audi Q6 E-tron, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο, θα είναι το πρώτο όχημα που θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα PPE, προσφέροντας νέες δυνατότητες στην σχεδίαση και εισάγοντας μια νέα ηλεκτρονική βάση για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Audi.

Όσον αφορά τους χώρους, το Q6 E-tron προσφέρει 526 λίτρα χώρο αποσκευών που φθάνε έως και τα 1529 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Επιπλέον, υπάρχει ένα πορτμπαγκάζ εμπρός των 64 λίτρων για καλώδια φόρτισης και μικρές αποσκευές.

Advertisement
Advertisement

Η Audi έχει επίσης ενσωματώσει πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους, εκμεταλλευόμενη την απουσία τούνελ μετάδοσης μετάδοσης για να προσφέρει επιπλέον χώρο για τα πόδια και ένα άνετο μεσαίο κάθισμα.

Οι μεγάλες αλλαγές πάντως εντοπίζονται στο ταμπλό, εκεί όπου το Q6 E-tron διαθέτει μια κυρτή πανοραμική οθόνη, διαστάσεων 14,5 ιντσών, σε συνδυασμό με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών.

Advertisement

Επιπλέον, οι μπροστινοί επιβάτες έχουν τη δική τους οθόνη –μια οθόνη 10,9 ιντσών ενσωματωμένη στο ταμπλό– ικανή να ρυθμίζει διαδρομές πλοήγησης και να επιλέγει μουσική.

Τα υλικά του ταμπλό και γενικότερα του σαλονιού είναι βιώσιμα, προσφέροντας επιλογές για τον πίνακα οργάνων τόσο από ξύλο όσο και από βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Advertisement

Το όχημα παρέχει ποτηροθήκες και δύο θύρες φόρτισης USB τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό, μαζί με μία θήκη ασύρματης φόρτισης.

Η οθόνη του οδηγού και η κεντρική οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τοποθετούνται μέσα σε ένα καμπυλωτό πάνελ στην κορυφή του ταμπλό, το οποίο συμπληρώνεται από μια προαιρετική οθόνη head-up επαυξημένης πραγματικότητας.

Advertisement

Ο συνεπιβάτης έχει την δική του οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η οποία μπορεί να προστατεύεται από την όραση του οδηγού για να ελαχιστοποιούνται οι περισπασμοί.

Μια λωρίδα LED που περιβάλλει την καμπίνα εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς: καλωσορίζει τους επιβάτες, υποδεικνύει τα φλας και εμφανίζει την κατάσταση φόρτισης όταν το αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Ο ψηφιακός βοηθός, ο οποίος αντιπροσωπεύεται από ένα avatar στην ψηφιακή οθόνη, μπορεί να εντοπίσει κοντινούς φορτιστές και να ρυθμίσει διάφορες λειτουργίες όταν του ζητηθεί η εντολή “Hey Audi”.

Με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνει από τη συμπεριφορά του χρήστη για να προσφέρει προληπτική υποστήριξη, όπως η αυτόματη ρύθμιση του κλιματισμού.

Η Audi προσφέρει προαιρετικά ένα premium ηχοσύστημα Bang & Olufsen με 22 ηχεία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ενσωματωμένων στα μπροστινά προσκέφαλα.

Το Q6 E-tron χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Premium Platform Electric (PPE), που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Porsche, που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί και στη Macan EV. Υπόσχεται αυτονομία 600 χιλιομέτρων και υποστηρίζει ρυθμούς φόρτισης έως 270kW, χάρη στην τεχνολογία 800V.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μηχανικά του μέρη και την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων, αν και μάλλον θα είναι αντίστοιχα με εκείνα της Macan.

To Q6 E-tron, το οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει πέρυσι, έχει πλέον οριστεί να λανσαριστεί στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2024.

Θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό Audi που θα κατασκευάζεται στο ιστορικό εργοστάσιο της μάρκας στο Ingolstadt, μαζί με μοντέλα όπως τα Audi Q2, Audi A3, Audi A4 και Audi A5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Audi S1 Hoonitron του Κεν Μπλοκ είναι όπλο και στην ευθεία (+video)
Τι οδηγούν οι αστέρες της Μπάγερν Μονάχου;
Δοκιμή: Audi Q8 55 e-tron quattro