ΝΕΑ

«Καλπάζει» η BYD στην παγκόσμια αγορά

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Καλπάζει» η BYD στην παγκόσμια αγορά

ΝΕΑ

«Καλπάζει» η BYD στην παγκόσμια αγορά

ΝΕΑ

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία καταρρίπτει όλα τρα ρεκόρ πωλήσεων, στα ενεργειακά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η ταχεία ανάπτυξη της BYD συνεχίζεται και στις 9 Αυγούστου σημείωσε ένα σημαντικό ρεκόρ, παράγοντας το υπ’ αριθμόν 5 εκατομμύρια, νέο ενεργειακό όχημα (NEV).

Πρόκειται για ένα Denza N7, που βγήκε -μέσα σε αποθέωση, από το προσωπικό- από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην Κίνα.

Τα νέα ενεργειακά οχήματα στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, περιλαμβάνουν υβριδικά plug-in και ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και χρειάστηκαν περίπου 13 χρόνια από την BYD για να κατασκευάσει τα πρώτα της εκατομμύρια NEV.

Advertisement
Advertisement

Έκτοτε, οι πωλήσεις και οι αριθμοί παραγωγής της έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, με μόλις άλλους 18 μήνες να χρειαστούν για να φτάσουν τα τρία εκατομμύρια και 9 μήνες για να φτάσει πλέον το όριο των 5 εκατομμυρίων.

Το περασμένο έτος αποδείχθηκε κομβικό στην ιστορία της BYD, καθώς οι πωλήσεις της εκτινάχθηκαν, ξεπερνώντας τα 1,86 εκατομμύρια μονάδες. Έχει δυναμώσει και το 2023, πουλώντας 1,5 εκατομμύρια NEV, παγκοσμίως, τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένων 92.469 μονάδων σε αγορές του εξωτερικού.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία πουλά επί του παρόντος τα NEV με επίκεντρο τους επιβάτες σε 54 χώρες και επίσης διαθέτει ηλεκτρικά λεωφορεία και ταξί σε λειτουργία σε περισσότερες από 400 πόλεις, σε 70 χώρες του πλανήτη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή θα είναι η τελική μορφή του νέου Kia EV5
Προσοχή! Μεγάλη απάτη με τα διόδια της Αττικής Οδού!
Τι θα μπορούσε να συμβεί με το φλεγόμενο βυτιοφόρο; – Η τραγωδία στα Καμένα Βούρλα