Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Cupra Dark Rebel Concept

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Cupra Dark Rebel Concept

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Cupra Dark Rebel Concept

ΝΕΑ

Αυτό είναι το εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο, που αποκάλυψε η Cupra, λίγες ώρες πριν το παρουσιάσει και στους επισκέπτες της IAA Mobility.

Advertisement
Advertisement

Η ώρα της αποκάλυψης έφτασε, για το Cupra DarkRebel, στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο, περίπου τέσσερις μήνες αφότου η ιδέα του concept παρουσιάστηκε ψηφιακά στους θαυμαστές της φίρμας.

Κατά τη δημιουργία του πραγματικού πρωτότυπου, οι σχεδιαστές της Cupra εξέτασαν τις περισσότερες από 270.000 διαμορφώσεις που προήλθαν από το κοινό στο διαδίκτυο, μετά το ψηφιακό ντεμπούτο του DarkRebel νωρίτερα φέτος. Τα εντυπωσιακά στοιχεία του concept ξεκινούν από το μπροστινό μέρος με ένα φωτεινό σήμα Cupra δίπλα σε μια αιχμηρή μύτη και τριγωνικές φωτεινές υπογραφές. Όλο το εξωτερικό αμάξωμα κοσμεί μια μοναδική απόχρωση του σκούρου βιολετί.

Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, με έντονες και δραματικές γραμμές που δίνουν στο concept μια άκρως επιθετική εμφάνιση, σαν να πρόκειται να καταβροχθίσει κάθε άλλο EV εκεί έξω.

Advertisement
Advertisement

Η Cupra έχει δημιουργήσει ανάλογα εντυπωσιακούς τροχούς, με συνδυασμό μαύρων ακτίνων, χάλκινων πινελιών και διαφανών στοιχείων, που παρέχουν θέα στις δαγκάνες των φρένων.

Όταν κοιτάξετε το πρωτότυπο από το πλάι, είναι επίσης αδύνατο να μην παρατηρήσετε την εντυπωσιακή, δίθυρη σχεδίαση τύπου Shooting Brake, με ένα ανάγλυφο πίσω μισό και μια μεγάλη αεροτομή που απλώνεται από την οροφή.

Advertisement

Επίσης, έχει δαπανηθεί πολύς χρόνος και προσπάθεια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Κυριαρχείται από μια κεντρική κονσόλα, κατασκευασμένη τεχνολογία 3D, που παρέχει δομική απόδοση και επίσης φαίνεται σχεδιαστικά πολύ εντυπωσιακή.

Η Cupra εξόπλισε, επίσης, το concept με μπάκετ καθίσματα Supersport, με προσκέφαλα επενδυμένα με πλεκτό ύφασμα, καθώς και ένα κρυστάλλινο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων, που σίγουρα μαγνητίζει τα βλέμματα.

Advertisement

Έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης πολλά φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως 90% βιοδιασπώμενο μπαμπού, ενώ υπάρχει ακόμη και μια θερμική κάμερα στην οροφή που παρακολουθεί την κατάσταση της καμπίνας και προσαρμόζει ανάλογα το έξυπνο σύστημα κλιματισμού.

Η ισπανική εταιρεία δεν έχει ακόμα διευκρινίσει, αν από την ιδέα του DarkRebel προκύψει τελικά ένα μοντέλο παραγωγής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλαγές για το Jeep Compass
Το κινέζικο Panda στην πιο extreme εκδοχή του
Με εντολή χαράτσι στα παλιά αυτοκίνητα