Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι όπλα αντέχει η θωράκιση της BMW i7;

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι όπλα αντέχει η θωράκιση της BMW i7;

ΝΕΑ

Τι όπλα αντέχει η θωράκιση της BMW i7;

ΝΕΑ

Η BMW έχει προχωρήσει σημαντικά στην εξέλιξη θωρακισμένων επιβατικών οχημάτων κάτι που κάνει πλέον και με το ηλεκτρικό i7.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες η BMW έκανε γνωστό πως έχει ήδη εξελίξει την i7 Protection, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε αυτή την κατηγορία προστασίας. Το γερμανικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν προς τα τέλη του έτους.

Η BMW έχει μεγάλη εμπειρία από την κατασκευή τέτοιου είδους οχημάτων, καθώς εξελίσσει την προστασία των θωρακισμένων τα τελευταία 45 χρόνια.

Η BMW i7 Protection προσφέρει και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, προστασία κατηγορίας VR9. Πρόκειται για την ανώτερη βαθμίδα ασφαλείας που μπορεί να έχει ένα θωρακισμένο επιβατικό όχημα μαζικής παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Εξαίρεση αποτελούν τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που χρησιμοποιούν αρχηγοί κρατών, που ναι μεν μοιάζουν με καθημερινά μοντέλα, αλλά στην πράξη τα επίπεδα ασφαλείας και τα υλικά παραπέμπουν σε στρατιωτικά οχήματα.

Προστασία από ισχυρά όπλα

Η θωράκιση VR9 προσφέρει προστασία ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουν τοποθετηθεί σχεδόν 20 κιλά εκρηκτικών TNT σε απόσταση 10 μέτρων. Φανταστείτε πως στην περίπτωση αυτή ένα κανονικό αυτοκίνητο θα υποστεί τρομερές ζημιές ενώ με 30 κιλά θα καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, τα τζάμια στη νέα i7 Protection αντέχουν χτυπήματα από πυρομαχικά διαμετρήματος 7.62×54 R. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να προστατέψουν βολές από καλάσνικοφ ακόμα και από ντραγκούνοφ, ένα ημι-αυτόματο τουφέκι που χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι σκοπευτές και μπορούν να πλήξουν στόχο ακόμα και από απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Τα τζάμια σε μία BMW i7 Protection προστατεύουν τους επιβάτες ακόμα και από βολές όπλου ντραγκούνοφ (πηγή φωτό: Vitaly V. Kuzmin)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσημο: Αυτή είναι η «θεά» Alfa Romeo 33 Stradale (+video)
Χαμός με τις αυξήσεις στα διόδια
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai που έρχεται

Advertisement