Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Tesla Model 3 (+τιμές)

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Tesla Model 3 (+τιμές)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Tesla Model 3 (+τιμές)

ΝΕΑ

To επονομαζόμενο Project Highland παρουσιάστηκε μετά από μια αρκετά μεγάλη περίοδο αναμονής.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα λοιπόν για το ανανεωμένο Tesla Model 3 που ξεχωρίζει οπτικά από το διαφοροποιημένο εμπρός και πίσω μέρος του.

Έτσι λοιπόν μπροστά το παρόν δίνουν καινούργιοι, πιο λεπτοί προβολείς LED με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, ενώ επανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας.

Που έχει πλέον πιο κοφτές γραμμές και μια πιο χαμηλά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγές υπάρχουν και στα πίσω LED φώτα, ενώ την εικόνα ολοκληρώνουν οι νέες ζάντες των 18 και 19 ιντσών.

Πιο εκτεταμένες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, μιας και υπάρχει ένα νέο ταμπλό με κρυφό φωτισμό ο οποίος επεκτείνεται και στις πόρτες που επιπλέον έχουν και καινούργιες επενδύσεις.

Advertisement

Το καινούργιο τιμόνι ενσωματώνει τα φλας οπότε δεν υπάρχουν οι κλασικοί μοχλοδιακόπτες στην κολώνα, ενώ ο επιλογέας του κιβωτίου έχει καταργηθεί και η συγκεκριμένη λειτουργία γίνεται πλέον από την κεντρική οθόνη που μεγάλωσε από τις 15,0 ίντσες στις 15,4.

Η αλλαγή πάντως που αφορά τον επιλογέα αναμένεται να προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Advertisement

Από εκεί και πέρα τα εμπρός καθίσματα έχουν διαφοροποιηθεί και μπορούν να ενσωματώσουν και εξαερισμό, ενώ διαθέσιμο είναι και ένα premium ηχοσύστημα με 17 ηχεία καθώς και μια οθόνη 8,0 ιντσών για τους πίσω επιβάτες.

Επίσης η Tesla ανακοίνωσε και την αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ από τα 561 λίτρα στα 594, καθώς και τη χρήση ηχομονωτικών κρυστάλλων που μειώνουν αισθητά το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό.

Advertisement

Οι νέες τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η αυτονομία με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές έχει αυξηθεί κατά 11 με 12%. Σε νούμερα αυτό σημαίνει πως το πισωκίνητο Standard Range θα μπορεί να καλύψει έως και 544 χιλιόμετρα με μια φόρτιση κατά WLTP και το Long Range 629.

Αυτό συμβαίνει χάρη και στη βελτίωση της αεροδυναμικής, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας μειώθηκε από το 0,23 στο 0,219.

Όσο για τις επιδόσεις η στάνταρ έκδοση με τον ένα ηλεκτροκινητήρα καλύπτει το 0-100 χλμ./ ώρα σε 6,1 δεύτερα και η Dual Motor σε 4,4.

Το πισωκίνητο Tesla Model 3 ξεκινά από τις 41.990 ευρώ και το τετρακίνητο Dual Motor από τις 49.990, ενώ με την κρατική επιχορήγηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 οι τιμές αυτές διαμορφώνονται στις 33.990 και στις 41.990 ευρώ αντίστοιχα. Η εκτιμώμενη παράδοση, σύμφωνα με την Tesla είναι μέχρι τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ίλον Μασκ: «Τα Tesla πρέπει να γίνουν καλύτερα από τα κουτάκια αναψυκτικών»!
Tesla για Ελλάδα: Το τσάμπα… πέθανε
Δοκιμή: Mercedes-AMG A 45 S vs Tesla Model 3 Long Range