Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Seat τωρα και μετά Cupra

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Seat τωρα και μετά Cupra

ΝΕΑ

Η Seat τωρα και μετά Cupra

ΝΕΑ

Η έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών επιβεβαιώνεται, καθώς η Seat στο μέλλον θα δώσει την θέση της στην Cupra στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Seat πρόκειται να διακόψει την παραγωγή αυτοκινήτων και να περάσει εξ ολοκλήρου στη μάρκα Cupra, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της εταιρείας, Thomas Schäfer, στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου.

Τα υπάρχοντα μοντέλα της Seat θα συνεχίσουν να παράγονται έως ότου ολοκληρωθεί ο τρέχων κύκλος ζωής τους, μετά από τον οποίο η Seat θα σταματήσει σταδιακά την παραγωγή αυτοκινήτων.

Ο Schäfer διευκρίνισε ότι το όνομα Seat δεν θα αποσυρθεί, αλλά θα αναλάβει διαφορετικό ρόλο εντός του ομίλου Volkswagen, εστιάζοντας ενδεχομένως σε άλλες μορφές μεταφορών και λύσεις κινητικότητας, όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ, όπως είναι το παράδειγμα του Seat Mo.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στην Cupra έναντι της Seat απορρέει από τη μη πρακτική τακτική της ταυτόχρονης επένδυσης και στις δύο μάρκες.

Ο Schäfer τόνισε τις μεγαλύτερες δυνατότητες κέρδους της Cupra και αποκάλυψε ότι ο όμιλος Volkswagen σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά στην επέκτασή της.

Η Cupra έχει εξελιχθεί από το τμήμα επιδόσεων της Seat στην κατασκευή των μοναδικών μοντέλων της. Μεταξύ αυτών τα Cupra Formentor, Cupra Tavascan, Cupra Urban Rebel concept και το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Cupra DarkRebel.

Advertisement

Η παραγωγή του τελευταίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025 στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell της Ισπανίας, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση του VW Group στην ισπανική παραγωγή.

Advertisement

Ο Schäfer σημείωσε ότι οι Ισπανοί πελάτες έχουν ανταποκριθεί θετικά στην Cupra και η μάρκα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη.

Η απόφαση να καταργηθεί σταδιακά η Seat υπέρ της Cupra ήταν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, η οποία εδραιώθηκε περαιτέρω από την αξιοσημείωτη επιτυχία της Cupra. Η Seat είχε ιστορικό οικονομικών απωλειών, καθιστώντας την επιλογή προφανή.

Στο μέλλον, μοντέλα της Seat, όπως το Leon, ενδέχεται να χάσουν εντελώς την επωνυμία Seat και να πωλούνται αποκλειστικά ως οχήματα Cupra.

Advertisement

Το Ibiza δεν θα έχει αντικαταστάτη όταν καταργηθεί σταδιακά, και η Cupra σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα SUV βασισμένο στο Audi Q3 το 2024.

Σε τελική ανάλυση, αυτή η στρατηγική στροφή στοχεύει να τοποθετήσει την Cupra ως μια πιο κερδοφόρα και επιτυχημένη μάρκα, εστιάζοντας παράλληλα σε οχήματα υψηλότερης ποιότητας και κομψής σχεδίασης.

Η Cupra διερευνά επίσης το ενδεχόμενο ενός supercar εμπνευσμένο από το concept Cupra DarkRebel που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου.\

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το Cupra Dark Rebel Concept
Τι να περιμένουμε από το ανανεωμένο CUPRA Formentor
Το συναρπαστικό CUPRA Formentor VZ e-Hybrid (245 PS)