Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σάινθ: Τον έχει προσεγγίσει η Audi

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάινθ: Τον έχει προσεγγίσει η Audi

FORMULA 1

Σάινθ: Τον έχει προσεγγίσει η Audi

FORMULA 1

Έτσι τουλάχιστον αποκάλυψε ο πατέρας του οδηγού της Ferrari, Κάρλος Σάινθ. Σύμφωνα με το Ισπανό, μεγάλου ατού των Γερμανών είναι η παρουσία στην ομάδα του Αντρέας Σάιντλ.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πώς εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορούν φήμες οι οποίες θέλουν τον Κάρλος Σάινθ τον νεότερο να μεταπηδά στην Audi μετά το 2024. Ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που άτομο από το στενό περιβάλλον του Ισπανού τις επιβεβαιώνει.

Και όχι ο οποιοσδήποτε αλλά ο πατέρας του Σάινθ και θρύλος του WRC, Κάρλος. Σύμφωνα με τον πατέρα Σάινθ, λοιπόν, η Audi έχει όχι μονο προσεγγίσει το υιό του για μελλοντική συνεργασία αλλά οι δύο πλευρές έχουν κιόλας κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις. «Φυσικά και υπάρχουν επαφές, απλώς για την ώρα δεν υπάρχει κάτι τελεσίδικο» δήλωσε ο Ισπανός.

Advertisement
Advertisement

«Τηρόυμε ακόμη στάση αναμονής. Εντούτοις οι κινήσεις της Audi είναι γρήγορες και αποφασιστικές» συμπλήρωσε. Ο πατέρας Σάινθ έχει δεσμούς με την γερμανική εταιρία καθώς έχει οδηγήσει για λογαριασμό της στο Ράλλυ Ντακάρ. Ωστόσο αυτός δεν είναι ο μόνος παράγοντας που λειτουργεί υπέρ της Audi στην περίπτωση του υιού Σάινθ.

Κλειδί η παρουσία Σάιντλ

Κρίσιμος είναι και ο ρόλος του CEO της ομάδας στην F1, Αντρέας Σάιντλ. Ο Γερμανός έχει συνεργαστεί με τον υιό Σάινθ στην McLaren. Σύμφωνα με τον πατέρα Σάινθ υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των δύο ανδρών. «Νομίζω ότι ο Αντρέας πραγματικά εκτιμά τον Κάρλος» συνέχισε ο πατέρας του οδηγού της Ferrari. «Εκτιμά τόσο τις οδηγικές του ικανότητες όσο και το τεχνικό του υπόβαθρο. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι η Audi θα είναι ένας πολύ καλός προορισμός για οποιονδήποτε οδηγό στο μέλλον» υπογράμμισε.

Advertisement

Το συμβόλαιο του Σάινθ με την Ferrari λήγει το 2024. Ο Φρεντ Βασέρ έχει δηλώσει ότι από το δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δύο οδηγούς της σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας τους. Σύντομα θα φανεί το εάν οι δηλώσεις του πατέρα Σάινθ είναι απλώς ένα μέσο πίεσης προς την Ferrari ή υπάρχει όντως η πιθανότητα ο Ισπανός να αλλάξει στρατόπεδο από το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ολλανδίας: Αποκλειστικός νικητής (+video)
Κούλθαρντ: Γιατί ο Χάμιλτον χρειάζεται σωματοφύλακα;
Λώσον: Στην AlphaTauri μέχρι νεωτέρας

Advertisement