Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MG Motor: Ετοιμάζει νέο supermini για την Ευρώπη!

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MG Motor: Ετοιμάζει νέο supermini για την Ευρώπη!

ΝΕΑ

MG Motor: Ετοιμάζει νέο supermini για την Ευρώπη!

ΝΕΑ

Η MG Motor έχει αρχίσει τις πωλήσεις των μοντέλων της στην ευρωπαϊκή αγορά και οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές. Αυτό σημαίνει την εκπόνηση νέου επιχειρηματικού σχεδίου γι’ αυτή.

Advertisement
Advertisement

Η MG Motor ξεκίνησε την εμπορική πορεία της και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Αρχικά, η βρετανική εταιρεία, η οποία ανήκει στην κινεζική SAIC, διέθετε τα μοντέλα της στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνοντας εκεί ικανοποιητικό αριθμό πωλήσεων.

Με την επιχειρηματική επέκτασή της στη Γηραιά Ήπειρο τα ανώτατα στελέχη της MG Motor αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους σε αυτή.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν και να διαθέσουν ένα νέο supermini το οποίο θα αντικαταστήσει το MG3 (φωτογραφία κάτω).

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί εάν το καινούργιο μοντέλο θα διαθέτει κινητήρα με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξη ή όχι. Επίσης, ο Γκάι Πηγουνάκης, Εμπορικός Διευθυντής της MG Motor στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο βρετανικό Auto Express ότι η ονομασία του θα αλλάξει.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024 και θα είναι διαθέσιμο τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα στελέχη της MG Motor σκοπεύουν να διατηρήσουν τον χαρακτήρα των μοντέλων τους και στο νέο αυτοκίνητο που θα προσθέσουν στην γκάμα της εταιρείας.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι οικονομικά προσιτότερο συγκριτικά με τον υπάρχων ανταγωνισμό, αλλά θα έχει ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού και σύγχρονο σύστημα ενημερωδιασκέδασης.

MG Motor MG4 EV.

Σε περίπτωση που έχει ήπιο υβριδικό σύστημα στον κινητήρα του θα ανταγωνίζεται άμεσα τις αντίστοιχες εκδόσεις του Renault Clio και του Toyota Yaris. Μια τέτοια τεχνολογική λύση ενδεχομένως να είναι απαραίτητη για να πληροί τη νόρμα προστασίας του περιβάλλοντος που ισχύει στην Ευρώπη, αναφορικά με την εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι ετοιμάζουν στο κεντρικό κατάστημα της DS Αutomobiles;
Επέλαση: Η MG ξεπέρασε την Tesla!
Προβληματισμός και ανησυχία από την κινέζικη «εισβολή» στην Ευρώπη