Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό της Zeekr, κοστίζει όσο μια Porsche

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο ηλεκτρικό της Zeekr, κοστίζει όσο μια Porsche

ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό της Zeekr, κοστίζει όσο μια Porsche

ΝΕΑ

Η κινεζική Zeekr λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό πολυτελές σπορ αυτοκίνητο, σε τιμή… premium.

Advertisement
Advertisement

Το 001 FR υψηλής απόδοσης, θα κοστίζει πάνω από 140.000 δολάρια! Τιμή που, αν μη τι άλλο, παραπέμπει σε μεγάλες γερμανικές premium αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τότε θα μάθουμε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες, καθώς ο κατασκευαστής απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε παραπάνω ενημέρωση.

Η μάρκα, που ανήκει στην Geely, στοχεύει να παραδώσει την πρώτη παρτίδα αυτοκινήτων φέτος, δήλωσε άτομο με άμεση γνώση του θέματος.

Advertisement
Advertisement

Ενώ οι Κινέζοι κατασκευαστές EV έχουν εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη πιο οικονομικά αποδοτικών προϊόντων, που αντιμετωπίζουν έναν τρομερό ανταγωνισμό τιμών που ξεκίνησε από την Tesla στις αρχές του έτους, ορισμένοι από αυτούς κινούνται επίσης στην κορυφαία κατηγορία, για να αναζητήσουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους .

Η BYD λάνσαρε ένα ηλεκτρικό SUV εκτός δρόμου με τιμή εκκίνησης άνω των 125.000 ευρώ, ως το πρώτο μοντέλο υπό την πολυτελή μάρκα Yangwang τον Ιανουάριο.

Η Zeekr, που ιδρύθηκε το 2021, ως premium μάρκα EV, διαθέτει τρία μοντέλα προς πώληση, με τιμές εκκίνησης που κυμαίνονται από 16.000 έως 63.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού το αυτοκίνητο της Huawei – Ερχεται σε τιμή έκπληξη
Η Κίνα, η Ευρώπη και τα φτηνά ηλεκτρικά
Προβληματισμός και ανησυχία από την κινέζικη «εισβολή» στην Ευρώπη