Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι νέες Mercedes AMG για τη Formula 1

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι νέες Mercedes AMG για τη Formula 1

FORMULA 1

Οι νέες Mercedes AMG για τη Formula 1

FORMULA 1

Η κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν αποτελεί μόνο πεδίο αγωνιστικού θριάμβου για τη Mercedes αλλά και την ευκαιρία να παρουσιάσει τα σπορ μοντέλα παραγωγής. Η εταιρεία από τη Στουργάρδη παρέχει στη FIA τόσο το αυτοκίνητο ασφαλείας όσο και αυτό που μεταφέρει τον γιατρό του αγώνα στην πίστα για τα επείγοντα περιστατικά. Το νέο safety car της Formula 1 είναι η Mercedes-AMG GT S, αντικαθιστώντας την SLS AMG GT που είχε αυτό το ρόλο από το 2012. Το Medical Car είναι πλέον η AMG C63 S Estate, στη θέση της προηγούμενης γενιάς C63 AMG Estate.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στη τιμόνι της AMG GT S με τον 4λιτρο V8 που αποδίδει 510 ίππους θα βρίσκεται βέβαια ο Bernd Maylander, πρώην οδηγός του DTM, που οδηγεί το αυτοκίνητο ασφαλείας από το 2000. Ο 44χρονος Γερμανός έχει δίπλα του τον Βρετανό Peter Tibbetts, ο οποίος είναι αναλυτής της FIA στον τομέα των καυσίμων. Το αυτοκίνητο ασφαλείας φέρει διαφορετικό σύστημα εξάτμισης από την AMG GT S παραγωγής, ώστε ο ήχος που φθάνει στα αυτιά των θεατών να είναι εναρμονισμένος με το… περιβάλλον.

Ίδιο κινητήρα έχει και η Mercedes-AMG C63 S Estate, το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον γιατρό του Grand Prix. Το οδηγεί ο 35χρονος Νοτιοαφρικανός Alan van der Merwe, με σημαντική εμπειρία σε πρωταθλήματα με μονοθέσια. Δίπλα του κάθεται κατά τη διάρκεια των αγώνων ο επικεφαλής γιατρός της FIA, καθηγητής Ian Roberts. Στα πίσω καθίσματα θα βρίσκονται ένας ή δύο γιατροί από νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Στο χώρο αποσκευών τοποθετείται όλος ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, όπως απινιδωτής και μάσκα παροχής οξυγόνου. Κατά την εκκίνηση (το πιο επικίνδυνο χρονικά σημεία του αγώνα λόγω της… συμφόρησης των μονοθεσίων), το Medical Car ακολουθεί τους αγωνιζόμενους, ενώ στο υπόλοιπο του GP παραμένει στο pit lane μαζί με το αυτοκίνητο ασφαλείας.