Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο γρήγορη Mercedes που φτιάχτηκε ποτέ

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η πιο γρήγορη Mercedes που φτιάχτηκε ποτέ

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο γρήγορη Mercedes που φτιάχτηκε ποτέ

ΝΕΑ

Η AMG GT 63 S E Performance κατακτά τον τίτλο του πιο γρήγορου μοντέλου παραγωγής στην ιστορία της εταιρίας. Τουλάχιστον στην επιτάχυνση.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-AMG παρουσίασε την plug-in υβριδική GT 63 S E Performance η οποία διεκδικεί τις δάφνες για το πιο γρήγορο μοντέλο της εταιρίας, πλησιάζοντας τα επίπεδα των hyhpercars.

Κάτω από το καπό, ο twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων αποδίδει 612 ίππους, ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας που είναι τοποθετημένος πίσω προσθέτει επιπλέον 204 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο μοντέλο κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, που την καθιστά κατά 0,1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορη από το hypercar AMG One.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς κατανέμεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AMG Performance 4Matic+ και ενός κιβωτίου ταχυτήτων AMG Speedshift MCT 9G εννέα σχέσεων.

Εξοπλισμένη με προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η ανάρτηση AMG Active Ride Control, τα κεραμικά φρένα και οκτώ προγράμματα οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Electric και Race, υπόσχεται μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Παρά την έμφαση στις ηλεκτροκίνητες επιδόσεις, η μπαταρία ιόντων λιθίου 6,1 kWh προσφέρει μια μέτρια ηλεκτρική αυτονομία περίπου 13 χιλιομέτρων.

Advertisement

Οπτικά, μοιράζεται ομοιότητες με άλλα μοντέλα AMG GT, αλλά διακρίνεται από τη θύρα φόρτισης και το σήμα E Performance.

Στο εσωτερικό, προσφέρει πολυτελείς ανέσεις, όπως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα AMG και ειδικές για υβριδικά οχήματα οθόνες στο σύστημα infotainment MBUX.

Advertisement

Όσον αφορά την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα, οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν πιο κοντά στο λανσάρισμα στην αγορά, που αναμένεται τους επόμενους μήνες.