Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bugatti αναζητά χρηματοδότηση για ένα τετραθέσιο μοντέλο

Ελλάδα 18:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bugatti αναζητά χρηματοδότηση για ένα τετραθέσιο μοντέλο

ΝΕΑ

Η Bugatti αναζητά χρηματοδότηση για ένα τετραθέσιο μοντέλο

ΝΕΑ

Την επέκταση της γκάμας της Bugatti σκέφτονται στο Molsheim και στρέφονται σε τετραθέσιο μοντέλο. Το τμήμα marketing πρότεινε SUV, όμως οι διοικούντες σκέφτονται ένα 4θέσιο sedan/coupe.

Advertisement
Advertisement

 

Η Bugatti δείχνει αρκετά απασχολημένη τον τελευταίο καιρό. Τα… παράγωγα της Chiron, όπως η La Voiture Noire, η EB110 tribute Centodieci και η Super Sport 300+, έφεραν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Φυσικά και στο Molsheim, θέλουν να το εκμεταλλευτούν και γι’αυτό ο πρόεδρος της Bugatti, Stephan Winkelmann, υπαινίχθηκε πιθανή επέκταση της γκάμας μακροπρόθεσμα.

Advertisement
Advertisement

Η ελίτ εταιρία του ομίλου Volkswagen εξετάζει την δημιουργία ενός μοντέλου τεσσάρων θέσεων για να πλαισιώσει την Chiron. Ωστόσο, ένα τέτοιο όχημα θα χρειαζόταν έναν μεγάλο προϋπολογισμό για την ανάπτυξη του, δεδομένου ότι είναι πολύ διαφορετικό από το υπεραυτοκίνητο  W16. Έτσι, ο Winkelmann είπε πως η Bugatti ψάχνει μία χρηματοδότηση για να συμβεί αυτό.

Ανάμεσα στα πολλά που είπε ο πρόεδρος της εταιρίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης έκανε ένα ενδιαφέρον σχόλιο για ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο όλες οι μάρκες πολυτελείας της VAG θα ενωθούν κάτω από την ίδια ομπρέλα: «Αν βάλουμε μαζί αυτές τις μάρκες, θα γίνει κάτι μοναδικό στην αυτοκινητοβιομηχανία». Πάντως ο Winkelmann αρνήθηκε πως η Bugatti θα ανεξαρτητοποιηθεί και θα μπει μόνη της στο χρηματιστήριο, αναφέροντας ότι δεν είναι εκείνος που παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Advertisement

Αν η γαλλική μάρκα βρει και εξασφαλίσει κεφάλαια για να κατασκευάσει μια δεύτερη γραμμή παραγωγής, σίγουρα δεν θα είναι μία ηλεκτρική Chiron δεδομένου ότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα hypercars πρέπει να έχουν συμβατικούς κινητήρες. Πάντως δεν απέκλεισε την χρήση υβριδικής τεχνολογίας σε ένα φτηνότερο μοντέλο.

Advertisement

Εντάξει, ίσως οι λέξεις « φτηνό» και «Bugatti» δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στην ίδια φράση επειδή το αυτοκίνητο το οποίο σκέφτεται θα κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ή περίπου τρεις φορές λιγότερο από μια Chiron.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος της Bugatti δήλωσε επίσημα πως οι 30 μονάδες της Chiron Super Sport 300+ έχουν ήδη προπωληθεί με τιμή τα 3.500.000 ευρώ.

Advertisement