Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bugatti Bolide παίζει στα ίσια με τα μονοθέσια της F1

Ελλάδα 20:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bugatti Bolide παίζει στα ίσια με τα μονοθέσια της F1

ΝΕΑ

H Bugatti Bolide παίζει στα ίσια με τα μονοθέσια της F1

ΝΕΑ

Το απίστευτο hypercar των 4 εκατομμυρίων είναι ένα πραγματικό φαινόμενο στην πίστα. Έστω και όσοι την αγοράσουν μάλλον θα την φυλάξουν στα γκαράζ τους.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti ισχυρίζεται ότι η Bolide των 1.600 ίππων, ένα hypercar φτιαγμένο για πίστα, μπορεί να ξεπεράσει τα αυτοκίνητα της Formula 1 κατά την επιτάχυνση στις στροφές.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στο έτοιμο για παραγωγή Bolide, η Bugatti πρόκειται να ξεκινήσει τις παραδόσεις σε πελάτες.

Αν και ο κινητήρας δεν έχει μεγαλύτερη απόδοση από τις απλές Chiron, η Bolide ζυγίζει μόλις 1.452 κιλά όταν η Chiron φτάνει τα 1.950 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Ενώ τα αυτοκίνητα της Formula 1 έχουν περίπου 1.000 ίππους, διαθέτουν πλεονέκτημα στο βάρος.

Παρόλα αυτά, το πλεονέκτημα ισχύος της Bolide της δίνει αβαντάζ στην επιτάχυνση κατά την έξοδο από τις στροφές, σύμφωνα με τον οδηγό της Bugatti, Andy Wallace.

Ο Wallace περιγράφει τις επιδόσεις της Bolide ως απαράμιλλες, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες, ενώ παραμένει διαχειρίσιμη στο όριο.

Advertisement

Αν και η Bolide παραγωγής είναι λιγότερο ακραία από το concept, και τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 380 km/h, εξακολουθεί να ξεπερνά το τρέχον ρεκόρ ταχύτητας της F1 που είναι 372 km/h.

Η Bugatti υπογραμμίζει ότι η αγωνιστική ικανότητα της Bolide δεν αφορά μόνο την τελική ταχύτητα- η Bolide έχει ρυθμιστεί λεπτομερώς για τον χειρισμό, ικανή να τραβήξει 2,5 g στις στροφές σε σύγκριση με τα 5 g που βιώνουν οι οδηγοί της F1.

Advertisement

Παρά τις ικανότητές της στην πίστα, η υψηλή τιμή της Bolide των 4 εκατομμυρίων ευρώ και η περιορισμένη παραγωγή 40 μονάδων μπορεί να οδηγήσει πολλές από αυτές σε συλλογές αντί να οδηγηθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους στην πίστα.

Παρ’ όλα αυτά, η Bugatti ελπίζει να δει τα hypercars της να φτάνουν στα όριά τους τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους.