Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ραντεβού στην πίστα με τις Bugatti Chiron και Chiron Sport

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ραντεβού στην πίστα με τις Bugatti Chiron και Chiron Sport

ΝΕΑ

Ραντεβού στην πίστα με τις Bugatti Chiron και Chiron Sport

ΝΕΑ

Θέλοντας να δείξει ότι η Chiron δεν είναι απλά ένα συναρπαστικό GT, αλλά και ένα μοντέλο που έχει κατασκευαστεί για να προσφέρει αστείρευτη χαρά στον οδηγό της, η Bugatti διοργάνωσε μία εκδήλωση στην πίστα του Πολ Ρικάρ, λίγο έξω από τη Μασσαλία.

Advertisement
Advertisement

 

Υπεύθυνος για την οδήγηση της Chiron, στην συγκεκριμένη πίστα ήταν ο Pierre-Henri Raphanel, που για χρόνια αποτελούσε τον επίσημο δοκιμαστή της Bugatti, ενώ στο παλμαρέ του έχει να επιδείξει συμμετοχές στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν, αλλά και την επίτευξη του παλαιότερου ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, πίσω από το τιμόνι μίας Veyron Super Sport με 431,072 km/h. Ανάμεσα στα τρία μοντέλα της Bugatti ήταν και η Chiron Sport, μία πιο hardcore έκδοση της απλής Chiron, που τροφοδοτείται από τον γνωστό W16 quad-turbo 8.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής και φέρει αναβαθμισμένο πίσω διαφορικό «Dynamic Torque Vectoring», σκληρότερη ανάρτηση κατά 10%, βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, ενώ είναι και πιο ελαφριά κατά 18 kg.

Advertisement
Advertisement

Μετά την εκδήλωση ο 58χρονος οδηγός δήλωσε ότι η Chiron είναι ένα ιδανικό αυτοκίνητο για την πίστα, καθώς είναι πάντα σε απόλυτη ισορροπία στο πλαίσιο, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Αυτό που είναι σημαντικό για την εταιρεία είναι το συγκεκριμένο hypercar να συνδυάζει την απόλυτη απόδοση, με την πολυτέλεια, την άνεση και την καθημερινή χρηστικότητα.