Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Hopium Machina άνετα πρωταγωνιστεί στο επόμενο Blade Runner

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Hopium Machina άνετα πρωταγωνιστεί στο επόμενο Blade Runner

ΝΕΑ

To Hopium Machina άνετα πρωταγωνιστεί στο επόμενο Blade Runner

ΝΕΑ

Το υδρογονοκίνητο πρωτότυπο της Hopium είναι από εκείνα τα οχήματα που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Advertisement
Advertisement

Η μικρή γαλλική εταιρεία Hopium έκανε ξανά την εμφάνισή της παρουσιάζοντας αυτήν τη φορά την τελική μορφή του αυτοκινήτου της. Η πρώτη της προσπάθεια είχε γίνει στο Παρίσι το 2022 όταν έδειξε στον κόσμο το Machina Vision και τώρα, στη διάρκεια του Car Design Event 2024 στο Μόναχο μας έδειξε την τελική μορφή του αυτοκινήτου. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το όχημα δε θα παραχθεί ποτέ!

Εκμεταλλευόμενη τη ραγδαία εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης η Hopium αποφάσισε να προχωρήσει με ακόμα πιο ριζοσπαστικό τρόπο μετατρέποντας το Machina σε υδρογονοκίνητο. Το σύστημα με κυψέλες υδρογόνου έχει απόδοση 500 ίππους με τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα.

Η ενασχόληση της Hopium με την υδρογονοκίνηση εξίταρε τόσο πολύ τους Γάλλους που τελικά αποφάσισαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών. Η εταιρεία λοιπόν θα σταματήσει να κατασκευάζει πλέον αυτοκίνητα και θα στρέψει την προσοχή της στην κατασκευή και διανομή συστημάτων υδρογονοκίνησης για οχήματα. Σε αυτό το πλαίσιο η Hopium απέλυσε 25 υπαλλήλους και επένδυσε 24,7 εκατομμύρια ευρώ για την έρευνα και εξέλιξη.

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι το Hopium Machina δεν θα δει ποτέ το φως της… παραγωγής, το αυτοκίνητο δεν παύει να είναι εξαιρετικό. Σχεδιαστικά σίγουρα θα μπορούσε να σταθεί σε ταινία επιστημονικής φαντασίας με τη φουτουριστική προσέγγιση. Το ίδιο εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό με μια τεράστια οθόνη να διατρέχει όλο το ταμπλό από άκρη σε άκρη. Κρίμα που ένα τόσο ξεχωριστό όχημα θα μείνει για πάντα κρυμμένο στις αποθήκες της Hopium.