Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Saga Concept: Ένα νέο ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Saga Concept: Ένα νέο ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο

ΝΕΑ

Hyundai Saga Concept: Ένα νέο ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο

ΝΕΑ

Η Hyundai βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών, ενός νέου πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο πιθανότατα να αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία του επόμενης γενιάς κόμπακτ διαστάσεων πεντάθυρου HB20, ενός μοντέλου αποκλειστικά για την αγορά της Ν. Αμερικής, το οποίο δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2019.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Έχοντας τον κωδικό Saga Concept, το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο, όπως την αύξηση του μεταξονίου κατά 50 mm, με αποτέλεσμα να διαθέτει και πιο άνετο εσωτερικό, στοιχείο που του δίνει επιπλέον πόντους απέναντι σε αντιπάλους όπως το VW Polo ή το Chevrolet Onix.

Advertisement
Advertisement

novo-hyundai-hb20-2020-chariatis-530

Αν και το πρωτότυπο Hyundai διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, εν τούτοις το μοντέλο παραγωγής θα συνεχίζει να κινείται με μηχανικά σύνολα εσωτερικής καύσης, όπως τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο του 1,0 λίτρου και τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό 1,6 λίτρων. Προς το παρόν η διάθεση του νέας γενιάς HB20 θα περιοριστεί στην αγορά της Βραζιλίας και της Αργεντινής, ενώ ακόμα παραμένουν άγνωστες οι μελλοντικές κινήσεις της κορεάτικης φίρμας, για το εάν θα εισαχθεί το μοντέλο και στις ΗΠΑ. Περισσότερα για το μοντέλο αναμένουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπου και θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο.

flagra-hatch-compacto-hyundai-novo-hb20 (1)-chariatis-640