Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με επιπλέον ισχύ το Renault Zoe

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με επιπλέον ισχύ το Renault Zoe

ΝΕΑ

Με επιπλέον ισχύ το Renault Zoe

ΝΕΑ

Μπορεί να αποτελεί ένα άγνωστο μοντέλο στην Ελλάδα, όμως το ηλεκτροκίνητο Renault Zoe αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά ηλεκτρικά οχήματα, τουλάχιστον για την προηγούμενη χρονιά, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να διατηρήσει την πολύ καλή του εμπορική πορεία, η Renault προχωρά σε ορισμένες αλλαγές, κυρίως σε ότι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα. Με κωδική ονομασία R110, το σύνολο εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε από την ίδια τη γαλλική εταιρεία, πρόκειται να αντικαταστήσει τον R90, ο οποίος εφοδίαζε την υπάρχουσα γενιά του Zoe.

2018 - Nouveau moteur électrique R110

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, ο νέος κινητήρας αποδίδει επιπλέον 16 ίππους, φτάνοντας τους 110 PS, με τη ροπή να έχει παραμείνει στα 22,9 kgm. Χάρη στα παραπάνω έχουν βελτιωθεί και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 11,4 δευτερόλεπτα, για την επιτάχυνση εν κινήσει από τα 80-120 km/h, το R110 απαιτεί σχεδόν 2 δευτερόλεπτα λιγότερα απ’ όσα χρειάζεται το R90, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 135 km/h.

Advertisement

2018 - Renault ZOE

Σε ότι αφορά τη μπαταρία ιόντων λιθίου απόδοσης 41 kWh, μπορεί να φορτιστεί στο 80% μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ βελτιωμένη είναι και η αυτονομία του, που φτάνει τα 300 km, πάντα σε ιδανικές συνθήκες.Τέλος, οι παραγγελίες του νέου Zoe θα ανοίξουν τον επόμενο μήνα, ενώ η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement