Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κλείνει το εργοστάσιο της Opel στο Μπόχουμ

Ελλάδα 8:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κλείνει το εργοστάσιο της Opel στο Μπόχουμ

ΝΕΑ

Κλείνει το εργοστάσιο της Opel στο Μπόχουμ

ΝΕΑ

Την απόφαση της για τον τερματισμό παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο του Μπόχουμ το 2016, ανακοίνωσε η διοίκηση της Opel στους εργαζόμενους. Το «λουκέτο» στη γραμμή παραγωγής θα μπει μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής του σημερινού Zafira Tourer. Ως αιτίες, η θυγατρική της General Motors ανέφερε τις πτώσεις των πωλήσεων στην Ευρώπη και της αναντίστοιχης παραγωγής αυτοκινήτων στα εργοστάσια.

Advertisement
Advertisement

Η Opel υποσχέθηκε ότι οι αποθήκες στο Μπόχουμ θα παραμείνουν ανοικτές και ενδέχεται μάλιστα να επεκταθούν. Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα προκειμένου στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής να κατασκευάζονται μελλοντικά εξαρτήματα αυτοκινήτων, ώστε να διασφαλιστούν αρκετές θέσεις εργασίας. Στο εργοστάσιο του Μπόχουμ απασχολούνται περίπου 3.000 άτομα.

«Τη λύπη της Άγκελας Μέρκελ και της γερμανικής κυβέρνησης για την απόφαση της Opel», εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, προσθέτοντας ότι περιμένουν από τη General Motors να κάνει οτιδήποτε δυνατόν για την εξεύρεση κοινωνικά αποδεκτών λύσεων.[nggallery id=1211]