Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Φρεσκάρισμα του Audi A7 σε εμφάνιση και κινητήρες

Ελλάδα 4:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φρεσκάρισμα του Audi A7 σε εμφάνιση και κινητήρες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Φρεσκάρισμα του Audi A7 σε εμφάνιση και κινητήρες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τη μέρα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της γερμανικής εταιρείας στο Ίνγκολσταντ επέλεξε η Audi για να παρουσιάσει το ανανεωμένο A7 Sportback. Το μεγάλο 5θυρο coupe αναβαθμίζεται, με νέα εμφάνιση, ευρεία γκάμα κινητήρων και πλουσιότερο εξοπλισμό. Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν από τη Γερμανία στα τέλη του καλοκαιριού, με τιμές από 51.300 ευρώ (82.300 ευρώ για το S7 Sportback).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στο μήκους 4,97 m. αμάξωμα ξεχωρίζουν οι επεμβάσεις στη γρίλια, τα φώτα, τους προφυλακτήρες και τις απολήξεις της εξάτμισης. Η τεχνολογία LED στα φώτα προσφέρεται στο στάνταρ εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά οι πελάτες της Audi μπορούν να επιλέξουν αυτά τεχνολογίας Matrix LED, τα οποία έκαναν πρεμιέρα στο νέο Α8. Στην καμπίνα των επιβατών έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υλικά, για ακόμη πιο premium αίσθηση.

Διαθέσιμοι με το ανανεωμένο A7 Sportback είναι πέντε κινητήρες Euro 6, δύο βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Προσφέρουν ισχύ από 218 έως 333 PS, ενώ παράλληλα είναι οικονομικοί σε κατανάλωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 3λιτρος V6 TDI με τα 218 PS, που στο προσθιοκίνητο Α7 Sportback χρειάζεται 4,7 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 122 g/km. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 7τάχυτο S tronic, εκτός από τον 3.0 TDI biturbo (320 PS) που εφοδιάζεται με το tiptronic των 8 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία έκδοση S7 Sportback φέρει τον 4.0 TFSI απόδοσης 450 PS, ο οποίος είναι τεχνολογίας COD (απενεργοποίησης κυλίνδρων) για εξοικονόμηση καυσίμου. Στις εκδόσεις με ισχύ από 272 PS και άνω η μόνιμη τετρακίνηση quattro μπορεί να συνδυαστεί και με sport διαφορικό στον πίσω άξονα.

Στο μεγάλο οικογενειακό coupe κάνει την εμφάνισή του η νέα γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI Navigation plus / MMI touch. Ο επεξεργαστής γραφικών από την Nvidia επιτρέπει στον οδηγό να κάνει scroll ή zoom σε λίστες και χάρτες μέσω του touchpad. Το αυτοκίνητο είναι διαρκώς συνδεδεμένο με το διαδίκτυο μέσω του Audi connect, ενώ το κινητό τηλέφωνο έχει βελτιωμένο σήμα μέσω της κεραίας του οχήματος. Και βέβαια υπάρχει το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen.