Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Συνεχίζεται κανονικά η εξέλιξη των κυψελών υδρογόνου

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Συνεχίζεται κανονικά η εξέλιξη των κυψελών υδρογόνου

ΝΕΑ

BMW: Συνεχίζεται κανονικά η εξέλιξη των κυψελών υδρογόνου

ΝΕΑ

Εντός χρονικού διαγράμματος είναι η εξέλιξη το πρόγραμμα εξέλιξης κυψελών καυσίμου υδρογόνου της βαυαρικής εταιρίας το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον αγωνιστικό τμήμα της BMW. Στόχος ένα αυτοκίνητο στην παραγωγή μέχρι το 2025. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι αγώνες επιταχύνουν την εξέλιξη σε όλους τους τομείς και η εμπλοκή του αγωνιστικού τμήματος της BMW στην εξέλιξη των κυψελών υδρογόνου για αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής μόνο τυχαία δεν είναι. Μετά από καιρό η γερμανική εταιρία αναφέρεται ξανά στα σχέδιά της για παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου με τον Jens Marquardt, διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος να δηλώνει στο Motorsport.com, σχετικά με τις προθέσεις της BMW για την εφαρμογή αυτή της τεχνολογίας στην μαζική παραγωγή.

“Αυτός είναι ο λόγος που εξελίσσουμε την συγκεκριμένη τεχνολογία. Δεν εξελίσσουμε την τεχνολογία για να τρέξουμε σε αγώνες και να μην έχουμε τίποτα (σ.σ. για παραγωγή)… είναι για (να μπει στην) παραγωγή. Και βλέπουμε αυτά που κάνουμε για την έκδοση παραγωγής και για άλλα σημαντικά projects….χρησιμοποιώντας τους αγώνες ως εργαστήρι εξέλιξης.

bmw-ydrogono-640

Advertisement
Advertisement

Ο Marquardt συνέχισε αναφέροντας την Formula E ως παράδειγμα για την εξέλιξη και την μεταφορά τεχνολογίας από τους αγώνες στα αυτοκίνητα.

Όσον αφορά για την ημερομηνία παραγωγής ενός τέτοιου μοντέλου ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της BMW δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό πριν από τους Ολυμπιακούς του Tokyo, όταν και η Toyota, στρατηγική εταίρος της BMW, στον τομέα των κυψελών υδρογόνου αποκαλύψει τα πρώτα δικά της μικρά αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου. Δείχνει πάντως σίγουρος πως μέχρι τα μέσα της επόμενης 10ετίας οι Βαυαροί θα έχουν ρίξει τις δικές τους προτάσεις στο τραπέζι.