ΔΟΚΙΜΕΣ

Πίσω από το τιμόνι ενός Fiat Tipo 1,6 diesel hatchback

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πίσω από το τιμόνι ενός Fiat Tipo 1,6 diesel hatchback

ΔΟΚΙΜΕΣ

Πίσω από το τιμόνι ενός Fiat Tipo 1,6 diesel hatchback

ΔΟΚΙΜΕΣ

Γενικά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ιταλικά αυτοκίνητα. Από τα 13 αυτοκίνητα που έχω αλλάξει τα τρία ήταν Fiat. Και μάλιστα κάτοχος για έξι χρόνια ενός αυτοκινήτου που ερωτεύθηκα. Ένα Fiat 500 και για αυτό με ήξεραν στα social media ως 500rakia!

Advertisement
Advertisement

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ

Αυτήν την φορά δοκίμασα το Fiat Tipo hatchback 1.6 diesel 120h. Μια εβδομάδα μαζί του. Και θα πω αμέσως το συμπέρασμα μου. Μετά επιχειρηματολογώ. Ίσως από τα πιο value for money αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Για αυτά που δίνεις παίρνεις αρκετά παραπάνω! Πάμε από την αρχή. H βασική έκδοση ξεκινά από τα 12.000 ευρώ περίπου, χωρίς να μπαίνουν όμως στην ζυγαριά υποχωρήσεις στους βασικούς τομείς.

Σχεδιαστικά για ακόμη μια φορά οι Ιταλοί μα αποδεικνύουν ότι ξέρουν όσο λίγοι. Καπό μεγάλο, μακρύ και εντυπωσιακό. Το ίδιο και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα που δίνουν έναν μοναδικό όγκο σε όλο το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Έντονες καμπύλες στο σύνολο αλλά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της πεντάθυρης έκδοσης να δένει αρμονικά. Ωραία τα αεροδυναμικά βοηθήματα στα πλαϊνά της πέμπτης πόρτας.

Advertisement
Advertisement

Fiat-Tipo_5-door-2017-640

Fiat-Tipo_5-door

Ευρύχωρο! Μπροστά φαρδιά καθίσματα με πολλές ρυθμίσεις και πίσω άνετα θα βολευτούν ακόμη και τρία άτομα. Χώρος αποσκευών – γήπεδο για την κατηγορία, φτάνει τα 440 λίτρα! Αρκετές πρακτικές θήκες για μικροπράγματα σε κάνουν να χαίρεσαι τις μετακινήσεις σου. Μου άρεσε που μέσα δεν είναι φορτωμένο με χιλιάδες κουμπάκια. Δεν τα μπορώ αυτά. Εργονομικά τα έχουν καταφέρει μια χαρά. Το εσωτερικό ευχάριστο και αρκετά μοντέρνο και η ποιότητα των περισσότερων πλαστικών αποδεκτή με μια υποσημείωση για το πλαστικό στις πόρτες. Εύχρηστη η οθόνη αφής με όλα τα καλούδια και τα χειριστήρια στο τιμόνι σου λύνουν τα χέρια αφού παρέχουν την δυνατότητα ελέγχου των επιμέρους λειτουργιών.

Advertisement

Το πιο δυνατό σημείο του αυτοκινήτου είναι ο κινητήρας diesel! Οι ιταλοί έχουν μεγάλη παράδοση και αυτό φαίνεται. Εξαιρετικές επιδόσεις για την κατηγορία, δύναμη και ροπή από ένα μηχανικό σύνολο 1.6 ντίζελ με 120 ίππους. Η ροπή και οι κοντές σχέσεις βοηθούν και στις ρεπρίζ εν κινήσει. Θα εκτιμήσεις το ότι δεν χρειάζεται να αλλάζεις συνεχώς ταχύτητα. Λίγο σφικτό το 6τάχυτο κιβώτιο. Πάντως με γρήγορη οδήγηση η κατανάλωση είναι κάτω από 7lt/100km. Στην τελική των 200km/h δεν έφτασα αλλά δείχνει πρόθυμο να φτάσει σε αυτήν εύκολα. Και αυτό που χωρίς αμφισβήτηση θα εκτιμήσεις είναι τα πολύ δυνατά φρένα που ακινητοποιούν εύκολα το αυτοκίνητο που δεν το λες και ελαφρύ. Η ανάρτηση είναι σχετικά σφικτή αλλά κάνει καλά την δουλειά της παρέχοντας καλή ποιότητα κύλισης.

Γιατί θα το αγόραζα. Είναι ένα ασφαλές προσιτό οικογενειακό αυτοκίνητο. Σύγχρονη εμφάνιση και ταλική καλαισθησία. Χώροι. Πολύ καλές επιδόσεις χωρίς να διψάει για καύσιμο. Λάτρεψα το μπροστινό του μέρος. Μου έκανε λίγο αμερικανιά στον όγκο!!!

Advertisement

20170927_095655 (1)