Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Sainz και Loeb μαζί στο Ράλι Ντακάρ;

Ελλάδα 18:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Sainz και Loeb μαζί στο Ράλι Ντακάρ;

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Sainz και Loeb μαζί στο Ράλι Ντακάρ;

ΑΓΩΝΕΣ

Η Peugeot «χτυπά» με αστραπιαίες κινήσεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά λοιπόν την περσινή εμφάνιση στην ανάβαση του Pikes Peak και τη συντριβή του ρεκόρ με το 208 Τ16, στρέφει το βλέμμα της στην απόλυτη περιπέτεια, το Ράλι Ντακάρ. Η Peugeot Sport ανακοίνωσε επίσημη την επιστροφή της στο θεσμό για το 2015, αναρτώντας στο youtube ένα σχετικό video.

Advertisement
Advertisement

Χορηγοί της προσπάθειας θα είναι η γαλλική εταιρεία λιπαντικών Total και η Red Bull. Το γεγονός αυτό φουντώνει τις φήμες ότι ένας εκ των οδηγών θα είναι ο πολυπρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb. Σχεδόν σίγουρος θεωρείται ο Carlos Sainz, ενώ ακούγεται και το όνομα του Stephane Peterhansel. Γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πάντως ότι τρίτος οδηγός μετά τους Sainz-Peterhansel θα είναι ο 47χρονος Γάλλος Ronan Chabot, o οποίος συνδέεται επίσης με τη Red Bull και τον οποίο βλέπετε στη φωτογραφία από το περσινό Ντακάρ μαζί με τον Ισπανό.

Οι σχετικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το απόγευμα της 26ης Μαρτίου. Παράλληλα θα ανακοινωθεί και το αγωνιστικό αυτοκίνητο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για παραλλαγή είτε του 208 είτε του 2008.

Η Peugeot είχε κυριαρχήσει στο Ράλι Ντακάρ στα τέλη της δεκαετίας του ’80, κατακτώντας 4 συνεχόμενες νίκες, με τα 205 και 405 T16 και τους Ari Vatanen – Juha Kankkunen.