Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια μεγάλη γαλλική εταιρεία λιγουρεύονται οι Κινέζοι;

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια μεγάλη γαλλική εταιρεία λιγουρεύονται οι Κινέζοι;

ΝΕΑ

Ποια μεγάλη γαλλική εταιρεία λιγουρεύονται οι Κινέζοι;

ΝΕΑ

Η επέλαση της Κίνας στην Ευρώπη δεν γίνεται μόνο με τα δικά τους αυτοκίνητα. Αλλά όπως φαίνεται έχουν βάλει σκοπό να αγοράσουν και ιστορικές ευρωπαϊκές εταιρίες.

Advertisement
Advertisement

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και ένας… Κινέζος. Και όταν οι Κινέζοι αποφασίζουν να ψωνίσουν «ευρωπαϊκά», αυτό δείχνει ότι βρισκόμαστε στο επόμενο στάδιο της επίθεσής τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, απέρριψε προσφορά από κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που επιθυμεί να αγοράσει μία από τις γαλλικές μάρκες του ομίλου.

Επιπλέον, απέρριψε τις αναφορές ότι η Stellantis εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου από την Ιταλία ως “ψεύτικες ειδήσεις”.

Advertisement
Advertisement

Ο Tavares διευκρίνισε ότι καμία από τις μάρκες της Stellantis δεν είναι προς πώληση, αποκαλύπτοντας ότι οι προσφορές για την Alfa Romeo το 2021 και μια άλλη για μια γαλλική μάρκα απορρίφθηκαν.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας Alfa Romeo Junior, ο Tavares αποκάλυψε ότι παρά τις προτάσεις για διακοπή ορισμένων εμπορικών σημάτων εντός του ομίλου μετά τη συγχώνευση του ομίλου PSA και της Fiat Chrysler Automobiles το 2021, παρέμεινε σταθερός στη διατήρηση του χαρτοφυλακίου των εμπορικών σημάτων.

Αποκάλυψε ότι το 2021, ένας δυτικός ανταγωνιστής προσπάθησε να αποκτήσει την Alfa Romeo και το 2023, μια κινεζική εταιρεία εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά μιας από τις γαλλικές μάρκες της Stellantis.

Advertisement

Ο Tavares αρνήθηκε να διευκρινίσει την εν λόγω μάρκα, αλλά επιβεβαίωσε ότι καμία από τις γαλλικές μάρκες της Stellantis – DS Automobiles, Citroen και Peugeot – δεν είναι διαθέσιμη προς πώληση.

Ομοίως απέρριψε την ιδέα της πώλησης της Alfa Romeo, τονίζοντας τη σημασία της στο πλαίσιο της σειράς 14 εμβληματικών εμπορικών σημάτων της Stellantis.

Advertisement

Απευθυνόμενος σε εικασίες σχετικά με τα σχέδια της Stellantis για την Ιταλία, ο Tavares αρνήθηκε σθεναρά οποιαδήποτε πρόθεση εξόδου από τη χώρα ή διάλυσης της Fiat.

Τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ιταλία, με αποτέλεσμα την παραγωγή 15 νέων μοντέλων και δύο νέων πλατφορμών, μαζί με σχέδια για ένα εργοστάσιο μπαταριών.

Ο Tavares καταδίκασε τη διάδοση ψευδών πληροφοριών, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή δέσμευση της Stellantis στην Ιταλία και απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί επικείμενης αποχώρησης ως αβάσιμα “fake news”.

Advertisement