Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Νίκη και στον Καναδά για Kristofferson

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RallyCross: Νίκη και στον Καναδά για Kristofferson

ΑΓΩΝΕΣ

RallyCross: Νίκη και στον Καναδά για Kristofferson

ΑΓΩΝΕΣ

Χατ-τρικ για τον εντυπωσιακό Johan Kristoffersson που μετά τις επιτυχίες σε Νορβηγία και Σουηδία, χάρισε τη νίκη στη PSRX Volkswagen Sweden και στον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος RallyCross presented by Monster Energy, που έλαβε χώρα στον Καναδά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Σουηδός κυριάρχησε και στο εντυπωσιακό σιρκουί της Τρουά-Ριβιέρ, που βρίσκεται στο Κεμπέκ, λίγο έξω από το Μοντρεάλ. Σε ένα αγωνιστικό διήμερο που ξεκίνησε με πολλή βροχή και ολοκληρώθηκε με… καταιγίδα από τα Polo που έκαναν το 1-2, μιας και τον Kristoffersson πλαισίωσε ο teammate του, Peter Solberg. Η μεταξύ τους διαφορά στον τελικό ήταν στο 1 δευτερόλεπτο!

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Σουηδού σε οκτώ αγώνες, η έβδομη συνεχόμενη παρουσία του στο βάθρο (επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ) και του χάρισε και βαθμολογικό προβάδισμα 35 πόντων έναντι του Solberg και 53 έναντι του τρίτου στην κατάταξη Mattias Ekstrom.

Advertisement
Advertisement

Tο δίδυμο της VW ήταν σαρωτικό, κέρδισαν 3 από τους 4 προκριματικούς, επικράτησαν και στους δύο ημιτελικούς και στην τελική μάχη έκαναν το 1-2. Το βάθρο συμπλήρωσε ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb με το Peugeot 208 της Team Hansen. Έτσι ο Αλσατός παραμένει στο παιχνίδι διεκδίκησης του φετινού τίτλου, καθώς απομένουν τέσσερις γύροι για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, σε Γαλλία, Λετονία, Γερμανία και Νότια Αφρική.

Ο δαιμόνιος Ken Block βρέθηκε για όγδοη συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά αλλά η σύγκρουση με τον Topi Heikkinen στην πρώτη στροφή του Q4 είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει η ανάρτηση του Ford Focus RS RC.

Αναλυτικά η κατάταξη του τελικού στον Καναδά:

Advertisement

rallycross-17-canada-finalresults640short

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Advertisement

rallycross-17-canada-postracestandings64oshort