Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα hypertruck που θυμίζει Land Rover Defender

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα hypertruck που θυμίζει Land Rover Defender

ΝΕΑ

Ένα hypertruck που θυμίζει Land Rover Defender

ΝΕΑ

Έχουμε δει πολλά hypercar στην ιστορία του αυτοκινήτου. Δεν περιμέναμε ποτέ όμως ένα… hypertruck, πόσο μάλλον με τιμή που σε ρίχνει από την καρέκλα.

Advertisement
Advertisement

Εάν δεν γνωρίζετε την Scarbo Vintage, μάλλον ήρθε η ώρα να την μάθετε. Πέραν του ότι είχε αναλάβει το Hoonipigasus του αείμνηστου Κεν Μπλοκ, η εταιρεία μετατροπών παρουσίασε τώρα το τελευταίο της πρότζεκτ, ονομάζοντάς το SV Rover. Όχι, δεν είναι ένα πολυτελές SUV, ούτε ένα καθαρόαιμο pickup, αλλά στην καλιφορνέζικη εταιρεία αρέσει να το χαρακτηρίζει ως hypertruck.

Πόσους ίππους έχετε στο μυαλό σας όταν ακούτε hypercar (ή μάλλον hypertruck); Αν σκεφτήκατε τετραψήφιο νούμερο, πέσατε μέσα, διότι το SV Rover στην έκδοση με τον V8 στο κέντρο του έχει 1.115 ίππους!

Από την άλλη, στην ηλεκτρική του του εκδοχή έχει 1.020 ίππους, με τον ηλεκτροκινητήρα να τροφοδοτείται από την ενέργεια που έρχεται από την μπαταρία ιόντων λιθίου των 75 kWh.

Advertisement
Advertisement

Στην έκδοση με τον V8, η κίνηση μεταδίδεται είτε στους τέσσερις είτε στους πίσω τροχούς (επιλογή του οδηγού) μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που μπορεί να λειτουργήσει και χειροκίνητα μέσω των paddles του τιμονιού.

Όπως θα έχετε ήδη συνειδητοποιήσει, το SV Rover δεν έχει πλαίσιο από Land Rover, επομένως στην καμπίνα του κανείς θα βρει μόλις δύο καθίσματα.

Advertisement

Η ανάρτηση με τα 762 χιλιοστά διαδρομής τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα του εξασφαλίζει μεγάλη ελευθερία άρθρωσης για κορυφαίες off-road επιδόσεις.

Advertisement

Οι τροχοί έχουν διάμετρο 20 ιντσών, ενώ το πλάτος των ελαστικών είναι 40 ίντσες. Τα δισκόφρενα έχουν διάμετρο 400 χιλιοστών και οι 6πίστονες δαγκάνες είναι της Brembo.

Το αμάξωμα είναι όλο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, ενώ στο εσωτερικό δε θα βρείτε πολυτέλειες, πέρα από επένδυση Alcantara και δύο οθόνες των 12,3 (πίνακας οργάνων) και 12,8 ιντσών (infotainment).

Advertisement

Με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και όντας μία πολύ ιδιαίτερη κατασκευή, η τιμή δεν θα μπορούσε να είναι… ανθρώπινη. Συγκεκριμένα, το SV Rover κοστίζει 1,5 εκατομμύριο δολάρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το τελευταίο βίντεο του Κεν Μπλοκ!
Αφιέρωμα: Το εμβληματικό Defender
To Audi S1 Hoonitron του Κεν Μπλοκ είναι όπλο και στην ευθεία (+video)