Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Matador στην έρημο! (+video)

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Matador στην έρημο! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Matador στην έρημο! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάρλος Σάινθ κατέκτησε την τέταρτη νίκη του στον πιο φημισμένο αγώνα αντοχής του κόσμου. Πρώτος ο Μπράμπεκ στις μοτοσικλέτες.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία μεγάλη νίκη τόσο για τον ίδιο τον Matador όσο και για την Audi στην τελευταία της, λογικά, συμμετοχή σε Ράλλυ Ντακάρ.

Ο Ισπανός πήρε την πρωτοπορία στην 6η ειδική του αγώνα και έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Παρά την μεγάλη προσπάθεια του Λεμπ, ο Σάινθ κράτησε την ψυχραιμία του, διατήρησε σταθερά εξαιρετικό ρυθμό και, κυρίως, απέφυγε τις κακοτοπιές. Έτσι τερμάτισε πρώτος για 4η φορά στην καριέρα του σε Ράλλυ Ντακάρ! Δεύτερος τερμάτισε ο Ντε Μέβιους ενώ στην τρίτη θέση, τελικά, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Λεμπ.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος έδειχνε ικανός για την μεγάλη ανατροπή μέχρι και χθες. Ωστόσο έπειτα από μία απότομη προσγείωση στην 11η ειδική, η εμπρός αριστερά ανάρτηση του αγωνιστικού του υπέστη σοβαρή ζημιά. Ο Λεμπ είδε την διαφορά του από τον Σάινθ (η οποία σε εκείνο το σημείο είχε πέσει κάτω από το 10λεπτο) να εκτοξεύεται και τις ελπίδες του για νίκη να χάνονται.

Πριν την έναρξη του φετινού Ντακάρ δεν ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι θεωρούσαν την Audi ικανή για τη νίκη. Το RS Q e-tron είχε αποδείξει φυσικά την ταχύτητά του. Ωστόσο έπασχε στον τομέα της αξιοπιστίας όπως είχε φανεί κατά τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του αγώνα.

Advertisement

Ωστόσο όλα κύλησαν ρολόι τόσο για το γερμανικό αγωνιστικό όσο και για τον ίδιο τον Σάινθ από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Χάρη και στις εγκαταλείψεις των Αλ-Ατίγια και Αλ-Ράζι, το έργο του Σάινθ έγινε ακόμη πιο εύκολο.

Η δεύτερη του Μπράμπεκ

Στις μοτοσικλέτες ο Ρίκι Μπράμπεκ (Honda) κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη της καριέρας του στον φημισμένο αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Ρος Μπραντς της Hero ενώ στην τρίτη θέση ο Φαν Μπέβερεν υπογραμμίζοντας την κυριαρχία της Honda στο φετινό Ντακάρ.

Η τελευταία ειδική του αγώνα πήγε στον Κέβιν Μπεναβίδες. Ο Μπραντς πίεσε κι εκείνος όσο μπορούσε κατά τις δύο τελευταίες ημέρες μήπως και κάνει την ανατροπή απέναντι στο Μπράμπεκ. Ωστόσο ο Αμερικανός παρέμεινε ψύχραιμος αλλά και ταχύς μέχρι τέλους.

Στην κατηγορία των Quad ο Μανουέλ Αντουχάρ κατέκτησε τη νίκη τερματίζοντας 8 λεπτά μπροστά από τον περσινό νικητή, Ζιρού. Στα SSV ο Ζαβιέ ντε Σουλτρέ κατόρθωσε να επικρατήσει για μόλις 2 λεπτά του Ζερόμ ντε Σαντελέρ. Ο Μάτσικ κατάφερε στην 12η συμμετοχή του σε Ντακάρ να πάρει την πρώτη του νίκη στα φορτηγά με το Iveco του.

Τέλος στην κατηγορία Challenger ήταν η Κριστίνα Γκουτιέρεζ Ερέρο  που κατέκτησε τη νίκη. Έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει κατηγορία στο Ντακάρ μετά την Γιούτα Κλάινσμιτ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η ιστορία μέχρι στιγμής (+video)
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Νεκρός ο Κάρλες Φαλκόν (+video)
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Εγκατέλειψε ο Αλ-Ατίγια!