Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νέοι μηχανικοί σπάνε τον κώδικα της Land Rover στο Άμπου Ντάμπι

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέοι μηχανικοί σπάνε τον κώδικα της Land Rover στο Άμπου Ντάμπι

ΑΓΩΝΕΣ

Νέοι μηχανικοί σπάνε τον κώδικα της Land Rover στο Άμπου Ντάμπι

ΑΓΩΝΕΣ

Περισσότεροι από 150 ταλαντούχοι μελλοντικοί μηχανικοί λογισμικού, μαθητές σχολείων από 16 χώρες, συγκεντρώθηκαν στο Άμπου Ντάμπι για τους παγκόσμιους τελικούς αγώνες του Διαγωνισμού Τεχνολογίας Land Rover 4×4 in Schools.

Advertisement
Advertisement

Οι ευφυείς νέοι μηχανικοί, ηλικίας από 11 έως 19 ετών, χρησιμοποίησαν κώδικα υπολογιστών για να προγραμματίσουν μικρής κλίμακας τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, τα οποία είχαν σχεδιάσει και κατασκευάσει προκειμένου να αγωνιστούν σε ένα διαγωνισμό 2 ημερών στην πίστα Yas Marina. Μια από τις δοκιμασίες έδειξε ότι τα οχήματα τους ήταν κατάλληλα για να ανταπεξέρχονται πάνω σε μια απαιτητική πίστα με πραγματικά εμπόδια που θα δυσκόλευε ακόμη και τα πραγματικά Land Rover Discovery.

Ο διαγωνισμός υποστηρίζει διδασκαλία εκπαιδευτικού περιεχομένου και περιλαμβάνει μια δοκιμασία χρήσης κώδικα λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση, με την οποία αντικατοπτρίζεται η δέσμευση της Jaguar Land Rover για την ενίσχυση της διδασκαλίας πάνω στα γνωστικά αντικείμενα STEM (Science, Technology, Engineering and Maths), καθώς και την επιθυμία της να προσλάβει την επόμενη γενιά μηχανικών που θα σχεδιάσουν και θα αναπτύξουν μελλοντικά ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα. Η εκπληκτική δοκιμασία χρήσης κώδικα λογισμικού απαίτησε από τους μαθητές να βελτιστοποιήσουν ένα υπάρχον σετ κώδικα προκειμένου να βοηθήσουν ένα μοντέλο SUV να ολοκληρώσει μια προκαθορισμένη διαδρομή στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Η ομάδα μαθητών K-EVO από την Πορτογαλία ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου 2017. Ενώ, οι ομάδες Panthera από την Μαλαισία και Fair Dinkum 4×4 από την Αυστραλία κέρδισαν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

4x4inSchools-2017-WorldFinals-podium-a640

Ο Alex Heslop, Διευθυντής του τομέα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ παθιασμένος με τον τομέα της μηχανικής και με το να εμπνέω περισσότερους νεαρούς ανθρώπους να σκεφτούν να κάνουν καριέρα στους τομείς STEM. Ο διαγωνισμός Land Rover 4×4 in Schools θα μας βοηθήσει να καλύψουμε μελλοντικούς ρόλους στα συστήματα λογισμικού και κυβερνοχώρου, καθώς και στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και γραφικών. Η νέα δοκιμασία με την χρήση κώδικα λογισμικού είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξει στους νέους ανθρώπους την σπουδαιότητα που έχει η χρήση λογισμικού καινοτομίας στην βιομηχανία αιχμής που δραστηριοποιούμαστε».

Η ελληνική ομάδα Tessera Extreme Racing κέρδισε το Βραβείο Καινοτόμου Σκέψης και τα παιδιά δήλωσαν στη συνέχεια: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το βραβείο, κάτι που πραγματικά δεν το περιμέναμε. Σε αυτή την επιτυχία φτάσαμε εξαιτίας του τρόπου που σχεδιάσαμε το σύστημα ανάρτησης του οχήματός μας, με το αυτόματο χαμήλωμα στις κλίσεις εδάφους, το οποίο εντυπωσίασε τους κριτές. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να συμμετέχουμε σ’ αυτόν τον διαγωνισμό, αλλά άξιζε πολύ τον κόπο εξαιτίας της εμπειρίας που αποκτήσαμε, μαθαίνοντας τόσα πολλά πράγματα όχι μόνο πάνω στη μηχανική αλλά ακόμη και για τους εαυτούς μας. Επίσης, κάναμε τόσο πολλούς νέους φίλους όσο είμαστε στο Άμπου Ντάμπι».

Advertisement

4x4inSchools-2017-WorldFinals-greeks-a640tall

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός έχει συμβάλει ώστε η εταιρεία να έρθει σε επαφή με περισσότερους από 3 εκατομμύρια νέους ανθρώπους από το 2000. Οι ομάδες αρχικά αξιολογούνται σε αγώνες που γίνονται σε τοπικό και Εθνικό επίπεδο, προκειμένου να προκριθούν οι νικήτριες ομάδες στους παγκόσμιους τελικούς.

Advertisement

Το όχημα της νικήτριας ομάδας περιλαμβάνει ένα σύστημα ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων, αντιγράφοντας το Land Rover Discovery και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας φυσικά, μοντέρνα και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως τα βιοπολυμερή, τα πλαστικά και το αλουμίνιο, γεγονός που είχε σημαντική βαρύτητα στην βαθμολογία της κριτικής επιτροπής.

Η εταιρεία Jaguar Land Rover, κορυφαίος επενδυτής σε έρευνα και ανάπτυξη στην Μεγάλη Βρετανία, έχει λανσάρει μια παγκόσμια πρωτοβουλία που σκοπεύει να προσλάβει περισσότερους από 1.000 μηχανικούς ηλεκτρονικών και λογισμικού στο πλαίσιο επέκτασης των επιχειρηματικών της σχεδίων. Τον Ιούνιο του 2017, η εταιρεία λανσάρισε μια καινοτόμα εφαρμογή μικτής πραγματικότητας για πρόσληψη προσωπικού, σε συνεργασία με την εικονική μπάντα Gorillaz, προκειμένου να βρει σ’ όλο τον κόσμο ταλέντα μηχανικούς του μέλλοντος.

4x4inSchools-2017-WorldFinals-fair-dinkum-a640

Advertisement

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Βραβείο Νικήτρια Ομάδα / Χώρα
1η Θέση – Πρωταθλήτρια Ομάδα K – EVO – Πορτογαλία
2η Θέση Panthera – Μαλαισία
3η Θέση Fair Dinkum 4×4 – Αυστραλία
Βραβείο Καινοτόμου Σκέψης Tessera Extreme Racing – Ελλάδα
Βραβείο Δοκιμασίας Κώδικα Λογισμικού The Doc’s – Σκωτία
Βραβείο Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Project Ram – Ηνωμένα. Αραβικά Εμιράτα
Βραβείο Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής K – EVO – Πορτογαλία
Βραβείο Βιωσιμότητας Project Ram – Ηνωμένα. Αραβικά Εμιράτα
Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης All4One – Γερμανία
Βραβείο Καλύτερης Απόδοσης στη Ρυμούλκηση Epsilon Engineers – Αγγλία
Βραβείο Καλύτερης Απόδοσης στη Πίστα Αγώνων Team Rhino – Νότια Αφρική
Βραβείο Δοκιμασίας Έλξης Φορτίου TECH BRAIN – Βραζιλία
Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Rogue 6 – Κύπρος
Βραβείο Ενεργειών Marketing και Χορηγιών TEAM HURRICANE – Μαλαισία
Βραβείο Ταυτότητας Ομάδας K – EVO – Πορτογαλία
Βραβείο Προφορικής Παρουσίασης Panthera – Μαλαισία
Βραβείο Χαρτοφυλακίου και Εκθεσιακού Περιπτέρου Fair Dinkum 4×4 – Αυστραλία
Βραβείο Καλύτερης Χρήσης Social Media AUTO291 – Βραζιλία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)