Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε παρουσιάζεται το νέο και πανίσχυρο Land Rover Defender;

Ελλάδα 20:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε παρουσιάζεται το νέο και πανίσχυρο Land Rover Defender;

ΝΕΑ

Πότε παρουσιάζεται το νέο και πανίσχυρο Land Rover Defender;

ΝΕΑ

Με τις πωλήσεις του μοντέλου να έχουν αύξοντα ρυθμό, η βρετανική μάρκα έχει αποφασίσει να φέρει ένα εντελώς νέο κύμα ανανέωσης για το Defender.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την JLR, οι πωλήσεις του 2023 είδαν αύξηση της τάξης του 20% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, την ώρα που το τελευταίο τρίμηνο, το Defender έχει πουλήσει 5% περισσότερο συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Έτσι, η Land Rover ετοιμάζει εκτενείς αναβαθμίσεις στο μοντέλο, καθώς σκοπεύει να το φέρει σε παρόμοιο επίπεδο με τις ναυαρχίδες της, όταν το λανσάρει το 2025. Για την ακρίβεια, αναμένεται να δούμε κινητήρια σύνολα παρόμοια με τα μεγάλα Range Rover (π.χ. ένας twin-turbo V8) και την ονομασία Defender OCTA.

Από όσα έχουμε δει (πχ. φωτογραφία teaser) και όσα κυκλοφορούν ως τώρα, το Defender OCTA θα έχει παρόμοια ιπποδύναμη με τα Range Rover SV, ενώ το στήσιμό του θα υποβαστάζεται από την ειδική αερανάρτηση 6D Dynamics.

Advertisement
Advertisement

Ένα πρωτότυπο του νέου Defender εντοπίστηκε πρόσφατα να κάνει δοκιμές στο Nurburgring και τα πρώτα δείγματά του μάλλον είναι εξαιρετικά, με τις πληροφορίες να λένε ότι το σύστημα 6D Dynamics μεγιστοποιεί την πληροφόρηση και την καλή συμπεριφορά των τροχών σε ανώμαλο έδαφος.

Αναμένεται να εξοπλιστεί με ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά με διαστάσεις 275/60. Ταυτόχρονα, το Defender OCTA αναμένεται να είναι το ισχυρότερο Defender στην ιστορία.

Φημολογείται, ότι θα δούμε επίσημα το Land Rover Defender OCTA στις 11 Ιουλίου, όταν δηλαδή θα παρουσιαστεί και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες.