Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Chery επεκτείνεται στην Ευρώπη

Ελλάδα 0:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Chery επεκτείνεται στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Chery επεκτείνεται στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η κινεζική Chery Automobile δεν θα επεκταθεί μόνο εμπορικά στη Γηραιά Ήπειρο, δηλαδή πουλώντας τα μοντέλα της σε αυτή, αλλά θα έχει έναν ουσιαστικότερο ρόλο για τις ευρωπαϊκές εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Στην πληθώρα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους και τη θέση τους στην ευρωπαϊκή αγορά, συγκαταλέγεται και η Chery Automobile.

Η κινεζική κρατική εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι πρόκειται να αποκτήσει το εργοστάσιο της Nissan στην Ισπανία (το οποίο έχει σταματήσει τη λειτουργία του από το 2021) για να κατασκευάζει εκεί τα μοντέλα της.

Ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητά της. O Γιν Τονγκγιουέ, o Πρόεδρος της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι σύντομα αυτή θα αρχίσει να δίνει μία από τις πλατφόρμες της σε ευρωπαίους κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Το κορυφαίο στέλεχος της Chery Automobile αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με δύο εταιρείες παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων, χωρίς να τις ονοματίσει.

Συγκριμένα δήλωσε: «Δύο μάρκες κατασκευής πολυτελών μοντέλων θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα μας και θα υπογράψουμε συμφωνία (συνεργασίας) με τη μία.  Αυτή είναι μια περισσότερο πολυτελής εταιρεία απ’ ό,τι εμείς».

Ο Τονγκγιουέ είπε ότι η υπογραφή του συμβολαίου θα γίνει στο επικείμενο ταξίδι του από την Κίνα στην Ευρώπη. Προφανώς, η συμφωνία θα αφορά στην σύγχρονη πλατφόρμα E0X η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε νέα μοντέλα με σύστημα υβριδικής διάταξης όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Advertisement

Τέλος, ο Πρόεδρος της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με ακόμα άλλες δύο εταιρείες για το ενδεχόμενο συνεργασίας και με αυτές, είτε για την πλατφόρμα είτε για κάποιας άλλης μορφής σύμπραξη.

Η Chery Automobile συνεργάζεται ήδη με τη Jaguar Land Rover για την κατασκευή των μοντέλων της βρετανικής εταιρείας στη Κίνα. Αυτό γίνεται από την Chery Jaguar Land Rover Automotive Company, όπως ονομάζεται, η οποία ιδρύθηκε το 2012.

Advertisement