Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο φθηνά τα Made in Japan αυτοκίνητα

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιο φθηνά τα Made in Japan αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Πιο φθηνά τα Made in Japan αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Ιαπωνία και Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν ακόμη ένα βήμα τις διαπραγματεύσεις για την κατάργηση του φόρου που επιβάλλεται στα ιαπωνικής κατασκευής αυτοκίνητα. ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Eίναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ΕΕ & Ιαπωνία συζητούν την κατάργηση των φόρων που επιβάλλονται σε προϊόντα από και προς και τη Γηραία Ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάργηση του φόρου 10% που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία και έρχονται στην Ευρώπη (3% είναι η φορολογία στα ανταλλακτικά).

Σε αυτή την περίπτωση τα μοντέλα Made in Japan, όπως όλα τα Subaru, τα Mazda, ορισμένα αυτοκίνητα της Toyota και πολλά ακόμη, θα προσφέρονται σε χαμηλότερες τιμές και θα είναι πιο ανταγωνιστικά έναντι των ευρωπαϊκών.

Το εν λόγω deal θα βοηθήσει και την οικονομία της Ευρώπης, καθώς η Ιαπωνία προτίθεται να καταργήσει το 30% φόρων που επιβάλλει στα τυροκομικά προϊόντα που εισάγει και το 15% που επιβάλλεται στα ευρωπαϊκά κρασιά.

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελικά αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, ενώ να σημειώσουμε πως ανάλογες συζητήσεις γίνονται και με αγορές τις Λατινικής Αμερικής.